Özel günlerimizde hep iyi dileklerimiz olur. Beklentilerimizi ve umutlarımızı canlı tutacak sözler buluruz, dile getiririz.
Yeni yıl temenni ve dileklerinden bahsetmeyeceğim. 2015'in son günleri ile 2016'nın ilk günlerinde güme giden haberlerde yer alan ,aslına bakıldığında çok öne çıkartılması gereken demeçler vardı.
İlki, milletvekilimiz Fikri Demirel'in demeciydi. Başlayıp bitmesi arasında türlü cayırtı ve bağırtılara neden olan Dörtyol'da ki Köprülü Kavşak ile ilgili,göstermelik açılışa Belediye Başkanımız Vefa Salman'ın verdiği tepkiyi gereksiz görüyordu milletvekilimiz sayın Demirel.
 'Boş ver alınganlık gösterme işimize bakalım' diyordu.
Diğer demeç ise günler sonra Belediye Başkanımız sayın Vefa Salman'dan geldi.
'Yalova'nın menfaatleri için parti logosu gözetmeksizin Bakanlarımıza da, Başbakanımıza da gönül rahatlığı ile giderim' diyordu.
Yalova'da siyaset uzun süredir bir tartışma, hizip, çekişme üzerine yapılmakta idi. İktidar ve muhalefet partileri arasında yaşanan bu gelişme birilerinin işine gelmese de Yalova'nın menfaatinedir diye düşünüyorum. Gerek Yalova yerelinde gerekse ülke genelinde 'muhalefetsiz iktidar' yakıştırmalarına katılmıyorum. Muhalefet sürekli eleştiri getiren bir yapıda olamayacağı gibi, öneri getiren bir özelliğe de bürünmesi gereklidir.
Makamlara seçilenler keşke seçilene kadar olan süreçte de insan kalbi kırmadan yapılan çalışmalarla oralara gelseler. Zira seçilenlerin seçildikten sonra partili kimlikleri olmamalıdır. Kendilerine oy veren yada vermeyen tüm seçmenlerin temsilcisi ve yöneticisi olmalıdırlar.
Eskiyen yılın bitimi, gelen yeni yılın hemen başlangıcında başlayan bu gelişmelerin Yalova menfaatlerine daha ileriye gitmesini isterim. Yıllardır kavga ve eleştiri gölgesinde yaşanan siyaset Yalova'ya getiri sağlamamıştır. Hele bölgemizde yapılan devlet yatırımları arasında bize ciddi katkılar sağlayacak projeleri teğet geçmemiz bize geri dönüşü olmayan zararlar verecektir. Sadece bunun için bile birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Kavga dan nemalanan zihniyet siyaseten topluma değil siyasetçiye kar getirmiştir. 
Bunu hala görmeyen varsa Yalova için çıkış yok demektir.
...............
Yalova Belediye Meclisi'nin Denetleme Komisyonu seçimlerinde, CHP içinde yaşanan ikilem hiç kimseye değil CHP'nin kurumsal kimliğine zarar vermiştir.
CHP nin Belediye Meclisi aday listesinde yer alıp ta seçim kazanmak için beraber çalıştığın arkadaşının karşısına rakip olarak çıkmak bana göre arkadaşına saygı göstermemektir. Kendini yakıştırdığın makama arkadaşını yakıştırmamak bırakın siyasi etiği,vicdanı olarak doğru değildir.
Sayın Faruk Kırtay ile bu konuda kısa bir konuşmamız oldu ki beni hiç ama hiç tatmin etmedi.
 Burada detayları, yanlışları sıralama gibi bir niyetim yok. Siyasette yozlaşma ve etik değerlerden söze başlamadan önce insani ve vicdani değerlerimiz nerede diye düşünmemiz gerekir.
2016'nın tüm olumsuzluklara rağmen  gönlünüzce geçmesini diliyorum.