Suriye’de uzun bir süredir devam eden savaş sona ermiş ve Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmuş, ülkeden kaçan bütün mülteciler yurduna dönmüş. Birleşmiş Milletlerin katkısı ile oluşturulan fonlar sayesinde yakılıp yıkılan şehirler yeniden imar edilmiş ve demokratik seçimler yapılmış, seçilen yönetim Suriye’nin sorularına acil çözümler üretmeye başlamış. Ülkede konuşlanmış yabancı güçler Suriye’yi terk etmiş ve ekonomik çarklar yeniden tesis edilerek yaşam normale dönmüş . Güney sınırlarımızda yurdumuzu tehdit eden bütün unsurlar dağılmış.

Başta Amerika ve Rusya olmak üzere bütün emperyalist güçler, dünya üzerindeki başka ülkelerde bulunan askeri varlıklarını ülkelerine geri çekmişler ve yapılan ortak anlaşmalarla silah harcamalarını sınırlandırmışlar .

Amerika , Rusya ve Çin’in öncülüğünde elinde nükleer silahlar bulunduran bütün ülkeler bu silahlarını imha etmişler. Irak , Lübnan, Filistin ‘de çatışan bütün taraflar anlaşmış ve bölgenin tamamında uzun yıllardır özlenen barış tesis edilmiş. Birbirlerine komşu olan bütün ülkeler iyi komşuluk ve dostluk ilişkileri ile bölgede büyük bir kalkınma hamlesi başlatmış ve bunun sonucunda bütün halklar topluca refaha kavuşmuş.

Dünya üzerinde üretilen fosil yakıtlar yasaklanmış çevre dostu enerji kaynakları ile yapılan üretimler sonucunda elde edilen gelirler bütün insanlığın eğitimi ,sağlık ve ekonomik gelişimleri için kullanılmaya başlamış. Gelir paylaşımı diye bir sorun kalmamış .Dünya üzerinde var olan bütün din ve mezhep çatışmaları son bulmuş , bütün dinler ve mezhepler arasında küresel bir konsensus sağlanması sonucu KUDÜS dünya medeniyetlerine başkent olarak ilan edilmiş .Dünya üzerinde ülkeler arası insan ve mal dolaşımı serbest hale gelmiş her türlü vize işlemleri sona erdirilmiş.

Dünya Anayasası bütün ülkeler tarafından kabul edilmiş ve demokrasi dışı bütün yönetimlere son verilmiş , evrensel hukuk kuralları, dil , din, ırk ayırımı gözetmeksizin bütün ülkelerde hakim kılınmış .

Silahsızlanma sonucu yaratılan fonlar , küresel çevre hareketleri için kullanılmaya başlanmış, dünya üzerinde yaşayan , bitkiler dahil bütün canlıların korunması ve rehabilitasyonu için projeler uygulamaya sokulmuş. Nüfus artış hızı kontrol altına alınmış ve dünya dışı başka gezeğenlerde alternatif yaşam imkanları tesis edilmiş.

Dünya üzerinde sanatsal çalışmalar insanların huzuru ve mutluluğu için metropollerden , şehirlere, kasabalardan ve köylere kadar yaygınlaştırılmış. Sportif faaliyetler centilmenlik ve toplumsal kaynaşmanın odağı olmuş.

Kanser dahil olmak üzere bütün hastalıkların kökü kazınmış ve insan ömrü bir kat daha artmış emeklilik ve yaşlılık dönemleri insanların huzur içinde yaşadıkları bir dönem olmuş. Ahlaki değerler tavan yapmış çocuk istismarı önlenmiş , bakıma muhtaç insanlar en güzel şartlarda koruma altına alınmış.

Omuzumdan bir el beni tartaklıyor ‘’ kalk oğlum kalk , vakit bayağı geç oldu geç kalacaksın ‘’ Allah ömür versin anacığım beni daldığım derin rüyadan ancak sarsarak uyandırıyor… TÜH BE BUNLARIN HEPSİ RÜYAMIYDI …