Bu haftaki konumu 30 Ağustos Zafer Bayramına ayırmak istedim.Tarihimizde altın harflerle yazılan bu zaferin 94 .Yıldönümünü kutlayacağız. Ülkemizin temellerinin atıldığı Kurtuluş Zaferi mücadalesinde kazanılan bu en son başarı haklılığımızı tüm dünyaya duyurmuştur.

Atatürk ve silah arkadaşlarının ve halkımızın top yekün birlikte hareket ederek Cumhuriyeti ve vatanı bizlere canları pahasına emanet etmişlerdir.Emperyalist ülkelerin vatanımız için yaptıkları planların bir bir bozulmasına sebep olmuşlardır.Hata bu mücadele örneği birçok ülke için ilham kaynağı haline gelmiştir.

Ulu önder Atamız;kazanılan bu askeri zaferlerden sonra,siyasi alanlarda birçok atılımlar yaparak ülkemizin daha çağdaş ve uygar seviyeye gelmesi için amansız bir mücadele vermiştir.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu söyleyenler ne kadar anlamlı bir söz söylemişlerdir.Bu günlerde yaşadığımız bu olaylar ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyen aynı güçler tarafından yapılmaktadır.Ne kadar aktörler değişse de zihniyet aynı zihniyettir.

O yüzden vatan mevzu ise gerisi teferruattır anlayışıyla daha çok birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz.Ülkemizin farklı etnik kimliklerini ayrıştırmak isteyenlere dur demesini bilmemiz gerekiyor.Bu oyuna gelmeden insan olma erdeminde buluşmanın anlamlı olduğunu iyi algılamamız önemli.

Bugün katılmış olduğum şehit cenazesinde;bir hüzün dalgasıyla beraber teröre bir tepki vardı adeta.Vatanı için hiç düşünmeden şehit olan bu kardeşlerimizin hürmetine yaşadığımızı çok iyi idrak etmeliyiz.

Bu hafta kutlayacağımız 94.Zafer Bayramının ne kadar anlamlı olduğunu söyleme gerek olmadığını düşünüyorum.Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğilirken,vatan uğruna ebediyete intikal eden şehitlerimize Allahtan rahmet diler,sağ kalan yakınlarına başsağlığı dileyerek bitirmek istiyorum.

Önümüzdeki hafta yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…