Sevgili okurlarım kişilerin mülkiyetinde olan mal ve topraktan haksız yere bir şey almak nasıl günah ise kamuya ait mal ve topraktan bir şey almakta aynı şekilde günahtır. Çünkü bunda topyekün milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Kadın hakları da önemli insan haklarından birisidir. Tarih boyunca kadınlar haklarından mahrum edilmişi hor ve hor görülmüşlerdir. İslamiyetten önce kadınlar insan sayılmıyor, bir eşya gibi alınıp satılıyorlardı. Hatta kız çocuklarını anne ve babaları diri diri toprağa gömüyor bu yaptıkları işten hiç rahatsızlık duymuyorlardı. Sevgili okurlarım kadını ilk defa toplum içindeki bu kötü durumundan kurtaran ve ona yani kadına değer veren kadına mülkiyet hakkı tanıyan İslamiyet olmuştur. Sevgili peygamberimiz veda haccındaki hutbesinde önemine binaen kadın haklarına da değinmiştir. Ve de (Müslüm"Hac" 19)'da mealen biz ümmetine şöyle buyurmuştur; "Ey insanlar kadınlar hakkında Allah'tan korkun. Çünkü siz onları Allah emaneti olarak aldınız ve onları Allahın kelimesi ile kendinize helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır"

Sevgili kardeşlerim erkekler Allah'ın kulları olduğu gibi, kadınlar da Allah'ın kullarıdır. Erkekler iyi iş yaptıklarında Allah'ı Teala mükafatlandıracaktır. Allah Teala kadın olsun, erkek olsun kendisine itaat edip ve de kendisinden korkanları mükafatlandıracaktır. Zaten yüce Allah Nahl suresi ayet 97'de mealen şöyle buyurmaktadır; "Erkek ya da kadın inanmış olarak kim iyi iş yaparsa onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız ve mükafatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile veririz"

Sevgili kardeşlerim görülüyor ki, Alla-ı Teala katında değer ölçüsü takvadır. o güzel işe değer verir. Bu güzel işi kim yaparsa ister kadın, ister erkek olsun onu yaptıklarından daha güzel bir mükafatla mükafatlandıracaktır.

Sevgili okurlarım İslamiyette din ve vicdan özgürlüğünün de temel insan hakları arasında önemli bir yeri vardır. Kuran-ı Kerim de, "Laikrahe fiddiyn" mealen, "Dinde zorlama yoktur" (Kaynak: Bakara Suresi. Ayet 256) buyrulmaktadır. Allah bütün müminleri Allah'a bağlı olan kullarından olmasını nasip etsin.