Yerel seçimlerden bu güne geçen süreçte yönetim uygulamaları bazı sıkıntıların daha da uzayacağı sinyalini ortaya koydu. AKP kanadındaki kırgınlık ve kızgınlar ile CHP kanadı ve destekleyenler arasındaki seçim didişmesi halen devam etmekte. Mecburi bir araya gelmelerde gülücükler saçılıp, Yalova için güzel nutuklar atılsa da gerçek bu değil.

Seçimden önce özellikle Yalova il merkezi’nde seçimi kazanmak için kullanılan ağır ifadeler aradaki makasın açılmasına neden olurken, seçim sonrasında her taraf kendi elindeki kartları kendi lehine kullanmayı sürdürüyor.

Yeşil Körfez Su Birliği, YASKİ, YAKAB gibi birliklerin seçiminde elindeki sayısal çoğunluğu tutan AKP’nin tavrı seçimin ve seçim öncesi tavırların unutulmayacağının bir göstergesidir. Buna birde Yalova Belediyesi’ndeki riyasetin halen ayakları yere basmayan söylemleri eklenince bu tavırların sürdürüleceğini söylemek için kahin olmaya gerek olmayacaktır.

Peki önümüzdeki beş yıl boyunca bu kısır döngüyü mü seyredeceğiz. Kimsenin kimseyi sevmesi gerekmiyor. Ve madem ‘ortak payda Yalova’ olacak bu işin böyle sürdürülmeyeceğini de bilmek gerekecektir.

Yalova iline hizmet verecek kurumların ve kişilerin hep aynı düşüncede, hep aynı siyasi partide görev yapması gerekmiyor. Ancak şuan önümüzdeki bu tablonun Cumhurbaşkanlığı seçimi ve senesi olmadan milletvekili seçim süreci içinde değişmesi bu şartlarda çok zor görünüyor.

Sözün özü; ‘ortak payda Yalova’ olacaksa bu tabloyu bir yap-boz haline getirip doğru bir ekip ile birlikte Yalova’nın kayıplarını azaltacak bir formül bulunmalıdır.

Kayıp zamanın uzamaması için bazı kulislerde arayışlar duymaktayım. Her kesimin herkesin görüşlerine saygı duyalım. Önerileri ortaya koyalım, toplumsal menfaatleri ve beklentileri karşılayacak bir yapıyı oluşturalım.

Yalova’da saygı duyulan, yetişmiş hazır beyinler mutlaka vardır. Benim önerim ise bir ağabey formülüdür. Lafı gevelemeye de gerek yok. İçimizde var olan isim ise ŞÜKRÜ ÖNDER’dir. Yalova’nın bir dönem milletvekilliğini yapmış insani ve vicdani değerlere sahip çıkan, adamlığına kimsenin söz edemeyeceği bir kimlik taşıyan Şükrü Önder, Yalova’da ki kurumlar arasında ağabey kimliği ile bu koordinasyonu sağlayabilecek biridir. Aktif görev yapmayı kabul edeceğini düşünürsek, Kent Konseyi başkanlığı bu iş için en doğru makam olacaktır.

Sayın Şükrü Önder’e bu koordinasyonda yardımcı olacak insanlar her kesiminden önerilerde bulunabileceklerdir. Doğru isimlerin oluşturacağı ekip Yalova’nın kayıplarını azaltacaktır. Siyasi kimliklerini korumak isteyenler lütfen bu işin dışında tutulsun. Bu çalışma siyasetin tamamen dışında tamamen bir ‘Yalova Organizasyonu’ olsun. Kişilerin geçmişlerine bakıp at gözlüğü takmadan, kişilere olan kırgınlıkları ve kızgınlıkları bir tarafa bırakıp bu yapılanma sağlanmalıdır.

Yoksa önümüzde Yalova adına çok değerli olan yıllar kayıp yıllar olacaktır.