Evet bir konser gecesini daha sonlandırdık , duyguları coşup taşıran notaların tınıları şimdi boşalmış salonun dört bir köşesinde yankılanmaktadır. Oysa az önce insanların keyif çattığı koltukların, şimdiki mahzun yalnızlığına refakat eden mızrap seslerimiz, koca salonda sabaha kadar çınlayıp duracaktır.

Tüm öğleden sonra vaktimizi alan provaların tatlı yorgunluğunu üzerimizden atmamızı sağlayan seyircilerimizin çılgın alkışlarından adeta sermest olduk . Konserin başlama anonsunu yapan sunucumuz Pınar Gençten’in takdiminden sonra sanatsever insanlarımızın doldurduğu Özgecan Salonunda samimi ve sıcak alkış seli , başta ben olmak üzere tüm konser ekibimizi ateşledi, insanın bu samimi ilgiyi iliklerine kadar hissetmesi çok hoş bir duygu. Seyircimizin konserin performansı açısından yüksek olan beklentisini bu alkışlar sayesinde net bir şekilde aldık ve sanırım alkışların karşılığını da sanatsal olarak ödedik.

Hani Nasrettin Hoca’nın ‘’çok uğraştık ama ayı da gökyüzüne çıkardık ‘’ böbürlenmesi gibi olmasa da pek çok izleyicimizin ‘’ valla tadı damağımızda kaldı , tekrar baştan başlasanız bir daha aynı keyifle izleriz ‘’ diyerek beğenilerini ifade etmeleri yorgunluğumuzu hafifletmiş oldu.

Konser öncesi hafiften de olsa içimde bir miktar endişe vardı. Zira çok zor ve iddialı eserlerden oluşan bir repertuar hazırlamıştım. Konser hazırlıkları sırasında ‘’ zorun neydi bu kadar zor eserleri bir konsere topladın ‘’ diye soranlar da olmadı değil . Ama sanat adına bir hedefimiz ve karşılığında da bir beklentimiz var . ‘’ Her nimet bir külfet karşılığıdır ‘’ sözü ile kendimizi ifade edebilirim. Yalova Musıki Derneği olarak çıtayı her seferinde bir milim de olsa yukarı taşımayı amaçlamaktayız.

Konserimizin saz heyetinde bulunan çok değerli arkadaşlarımızın muhteşem refakatleri ile koromuz fevkalade başarılı bir şekilde eserleri yorumladı. Koro olarak icrası meşakkatli birkaç hüzzam eseri sıfır hata ile tamamladık. Solo eserleri seslendiren solist arkadaşlarımın maharetini anlatacak kelimeleri seçmekte inanın zorlanıyorum. İnsanın kendini övmesi kadar ayıp bir şey olamaz fakat bu arkadaşlarımız her türlü övgüyü ve alkışı hak ettiler…

Yalova’lı izleyenlerimiz Türk Sanat Müziğinde çok önemli seslerin yetiştiğini çok net olarak gözlemektedirler, genç seslerimizin gösterdiği gelişim pek çok kişinin dikkatini çekmektedir. Bende aynı kanıdayım zaman içinde bu genç yeteneklerimiz başarıları ile bol bol gururlanacağız.

Konser öncesi kuruntularımda repertuarın klasik ağırlıklı oluşundan dolayı dinleyenlerin sessizliği bozma endişesi vardı. Seyircinin konsere olan ilgisini ve dikkatini kaybederek konuşma ve mırıldanmaların yaşanabileceği endişemin gerçekleşmediğinden dolayı çok mutlu oldum. Sanırım Yalova’lı izleyenlerimizin sanatsal beğenileri koromuzla paralel gelişiyor. Musıki kültürü dinleyerek oluşmaktadır, konserlerimizi takip eden seyirci kitlemiz de uzun yıllar bizimle bu kültürünü geliştirmektedir. Yalova sanat ve kültür yaşamı adına bu sevinç verici bir gelişmedir. İl yöneticilerinin bu güzelliklerden nasiplenememesine fevkalede üzülmekteyim, çok yoğun mesailerinden biraz fırsat bulup ruhlarını musıkinin şifasına bıraksalar daha sağlıklı çalışacaklarına eminim.

Konserimizin konuk sanatçısı TRT İstanbul Radyosunun güçlü sesi Berrin ŞENER, konser salonunu dolduran Yalova’lı sanatseverlerin gerçek manada takdirini kazandı. Gerek repertuarı, gerek icrası ile büyük başarı gösteren sanatçımız adeta kulakların pasını sildi. Türk Sanat müziğinin seçkin eserlerini seslendirirken gösterdiği usta tavrı uzun süre kulaklardan silinmeyecektir.

RDKM teknik ekibinde görev yapan arkadaşlarımızın ses ve ışık sisteminde ustalaşmasını ve işlerini severek yapmalarını takdir ve sevinçle karşılıyorum. Konser akşamı Koray ve Batu’nun katkısı konserin başarısını arttırmıştır. Sağolsunlar uzun yıllar TRT den Tonmaystr taşımanın sıkıntısından bizleri kurtardılar.