12 Aralık 2017 günü akşamı, Bursa Uğur Mumcu sahnesinde bir konser verdik . Bursa’nın en eski Musıki Derneklerinden biri olan ve bu dönem şefliğini yaptığım Musıki Sevenler Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun konserinde çok değişik duygular benliğimi sardı. 1984 yılında kurduğumuz ilk yıllarda Yalova Musıki Derneği korosunu yönetmek için İstanbul ve İzmit’ten değişik hocalar getirmiştik daha sonra da Bursa’dan Erdinç ÇELİKKOL hocamıza koromuzu emanet etmiştik. Yaklaşık 18 yıl derneğimizin hocalığını yapan Erdinç hocamızdan 2003 yılında koroyu devraldım ve o günden bu yana koro çalışmalarımız benim nezaretimde sürmektedir.

Bir dönem Çanakkale , bir dönem İstanbul derken son üç senedir Kaytazdere ve bu sezon da çalışmalarıma Bursa’da bir koro eklendi. Yalova dışındaki koroların çalışmalarına nezaret etmek için kendi açımdan önemli etkenler söz konusuydu. Bu etkenlerin en önemlisi Yalova’nın ve Musıki Derneğimizin tanıtımıdır. Çok uzun yıllar Yalova’ya dışarıdan hoca getirirken artık Yalova’dan başka illere hoca gönderme konumuna erişebilmek şehrimiz açısından da önemli bir kazanımdır. Hele hele Bursa gibi Türk Sanat Müziğinin membaı ve beşiği olan bir ilde , önemli bir derneğin çalışmalarına hoca olarak katılmak ve konserlerine Yalova’dan ses ve saz sanatçısı arkadaşlarımızla eşlik etmenin gururunu yaşadık . Konsere katılan Yalova’lı sanatçı arkadaşlarımız Bursa seyircisi tarafından takdirle alkışlandılar. Riyasız bir beğeninin samimi alkışlarına, Yalova’dan konsere izleyici olarak katılan arkadaşlarımız da şahit olmuşlardır. Konser sonu uzun bir süre bitmeyen alkış seli görülmeye değerdi.

Konser anında, gözlerimin önünden geçmiş yıllar flim şeridi gibi akıp gidiyordu. Geçmiş yıllarda verilen konser günlerinde çok farklı bir telaş içinde koşturup duruyorduk, bir yandan konser salonunun hazırlıkları bir yandan da hocamızı ve konuk gelen saz sanatçılarını en iyi şekilde ağırlayabilmek arzusu ile çabalamaktaydık. Derler ya ‘’ne ekersen onu biçersin ’’ o günlerde yaptıklarımız aynısı şimdi bizim için yapılıyor. Yalova’dan konsere eşlik eden saz sanatçısı ve ses sanatçısı arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerde onların da aynı duyguyu yaşadıklarını hissettim.

6 Nisan 2017 tarihinde ilk olarak Bursa Musıki Sevenler Derneği konserine şeflik yapmıştım bu yıl artık düzenli olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bir sonraki konserimiz 22 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek. Dernek Başkanı Mustafa Kırcı bey. Bursa’nın sayılı işadamlarından biri , Tekstil ve Turizm alanında önemli yatırımları var. Bunca işin arasında Musıkimize vakit ayırması ve şahsen koro çalışmalarına katılması takdire şayandır. Musıki gönül ve sevgi işi , işini sevgi ile yapanların farkı hemen öne çıkmaktadır.

Bursa’nın yetiştirdiği müzik sanatçılarını saymaya kalkınca ilk akla gelen isim Zeki Müren’dir, Müzeyyen Senar , Yıldırım Gürses diye sıralamaya başlayınca o kadar çok sanatçı listeye ekleniyor ki şaşar kalırsınız. Sadece müzik alanında değil değişik sanat dallarında , iş dünyası ve siyaset alanında da pek çok başarılı isim öne çıkmaktadır. Bursa’nın şehir kültürü , Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan Türk Kültürünün aktığı ırmaktan beslenmektedir. Binlerce yılın birikimi Osmanlı’ya Başkent olmuş bu şehirde meyve vermektedir. Bilhassa Bursa Kültür Park içinde varlıklarını sürdüren kültür sanat yapıları Bursa’nın sanat yaşamının kalbini oluşturmaktadır.

Yalova’da , Şehit Ömer Faydalı Bulvarı Sanat Sokak’ta bulunan Açık Hava Müzesi ve Kültür Sanat Dernekleri alanlarının modernize edilmesi şehrimize önemli katkılar sunacaktır.