14 Temmuz 2017 günü Yalova Musıki Derneği solist ve sazendelerinden oluşan bir gurup arkadaşımla Çanakkale TON TV. de canlı yayına katılmak için yola koyulduk , sabah saatlerinde başlayan yolculuğumuz keyifli bir atmosferde şarkı, türkü söyleyerek öğle sonrası son buldu.

Bizleri bekleyen genel müdür ve yayın ekibinin sıcak karşılaması ardından başlayan provalar saat 19.30 kadar sürdü. Ana haber bülteninin ardından saat 20.30 da başlayan canlı yayın saat 24.00 ‘de kadar sürdü .

Daha önce TRT dahil pek çok televizyon kanalında yapmış olduğumuz canlı yayın veya bant kayıt programlarımızda edinmiş olduğumuz tecrübeler ışığında canlı yayın akışımız kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde sürdü. Sunucumuz sayın Erdem GENÇTÜRK ‘ün televizyon ürün satış kampanyalarında edinmiş olduğu dinamik ve akıcı üslubu, sanat müziği programımıza farklı bir atmosfer kattı.

Yalova Musıki Derneğinin genç solistlerinden Canan Neşeli, Mihrican Demirhan, Demet Batu, Buse Akyıldız, Beyza Mısırlı ve Mehmet Çelik seslendirdikleri eserlerle Çanakkale’den bütün yurda seslerini duyurma şansını çok iyi kullandılar.

Musıki Derneğinin saz sanatçılarından Ali Orhan Turgut, Abdullah Mısırlı, Aynur Durak ve Bursa Konservatuarı saz sanatçılarından arkadaşlarımız Işık Karlıtepe, Alaattin Demirliler ve Yaşar Hürel’in icraları ile eserlerimiz can buldu.

İlimiz dışında, bir başka, şehirde Yalova’nın adını böylesine güzel ve etkili bir şekilde duyurmak başta ben olmak üzere bütün ekibin motivasyonunu müthiş yükseltti. Burada dikkatinizi çekmem gereken en önemli husus, biz bu canlı yayın için kanaldan özel davet aldık. Bu kanalın bulunduğu ilde bu kanalda zaman zaman program yapan sanat müziği ekibi varken, Yalova’dan bizi çağırmaları, Musıki Derneğimiz ve Yalova’mız için gurur verici bir hadisedir. Düşünsenize bir kanal hafta sonunun en önemli günlerinden birinde bütün bir gecenin yayınını , herhangi bir maddi karşılık beklemeden bizim derneğimiz için ayırmıştır. Bu insanlar medya içinde ulusal yayın yapan bir kanalın yöneticileri ve bu konuda tecrübeli insanlar, davet ettikleri ekibin TON TV.ye pozitif etkisi olacağının bilincindeler.Netice itibarı ile hem biz, hem kanal , bu canlı yayından memnun ve mutlu ayrıldık. Kanalın memnuniyetini gösteren en önemli unsur. bizleri yeni yayın döneminde düzenli olarak canlı yayına davet etmeleridir.

Yazımızın başlığını bu yüzden ‘’Çanakkale Ruhu ‘’ olarak koydum. Çanakkale'de destan yazan bir ulusun torunları olarak bizler de işimizi aynı ruhla sürdürme gayretindeyiz. Musıkimizi daha üst seviyelere çıkarmak , gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve musıkimizle buluşturmak,

kentimizin adını en güzel şekilde duyurmak en öncelikli hedefimizdir . Bu hedefe ulaşmak için attığımız bir güzel adım da işte bu Çanakkale seyahatimiz olmuştur.

Türk insanı tarih boyunca bütün dünyaya örnek olabilecek kahramanlıkları sergilemiş bir millettir. Yeri ve saati geldiğinde bu milletin karşısında hiçbir gücün dayanma şansı yoktur. Bu yazımı Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle tamamlıyorum . ’’ Türk insanı zekidir, Türk insanı çalışkandır ‘’