Yalova’nın orta yerinde tam “çarşının göbeğinde” bir sergi var birkaç gündür. Ciddiye alıp gidenler de vardır, önemsemeyip duymayanlar bile.

Gidip saatlerce geçmişe tanıklık edenlere sizinde tanıklık edeceğiniz bir sergi.

Yalovalı, Yalova sevdalısı bir adamın yılardır özenle topladığı yada özenerek aslına uygun yaptırdığı objelerden oluşan bir sergi.

Oflu  Nurettin’in  sergisi.

‘Hani Yalovalıydı’ diyenlerinizi duyar gibiyim. Bu kentte yaşayıp ta bu kenti iliklerine kadar yaşamış,bu kentte ekmek aş bulmuş, bu kenti ülke genelinde tanıtmak için hiçbir fırsat kaçırmamaya gayret etmiş,ekmek için futbol topu peşinde koştuğu yıllarda bile bu kentten hiç kopmamış, her zaman bu kenti tümüyle özümsemiş bir adam.

Oflu Nurettin.

Gölova et mangal işletmesinde kapısından içeri girdiğinizde itibaren sizlere farklı olduğunuzu , insan olduğunuzu hissettiren Oflu Nurettin.

Özel müzesindeki objeleri taşıyıp ta Yalova’nın “çarşısı”na kadar getirmiş bir insanın sergisini halen ziyaret etmemiş Yalovalılar(!) varsa utanmalılar diye düşünüyorum. O tüm bu güzellikleri bizlerle paylaşmak için Yalova adına güzel bir şeyler yaşamak ve yaşatmak için bu kadar zahmete girmişse O’nu onurlandırmak  herkesin her Yalovalının görevidir.

Ne zoru vardı da bu kadar sıkıntıyı yüklenerek bu işi yaptı diye bir düşünmenizi isterim. Bunlarca değeri, bak ben de neler var diye mi, getirdi  “çarşı”ya koydu.

Pazar sergisi değil bu açılan, okul kermesi falanda değil ucundan bir şeyler satalım da para kazanalım denilen.

Tarihin sessiz tanıkları, isteyip te  göremeyeceğini, başka bir ilde görseniz, “ah ne kadar güzel diyeceğiniz, bizde neden yok ” diyeceğiniz ama sizin ayağınıza kadar getirilenlere bir türlü değer veremediğiniz kadar değerli bir sergi.

Siz bilirsiniz, O’nun ziyaretinize ihtiyacı da yok biliyorum.

O’nun yüreğinde ki sevgi tüm dünyasını, ailesini ve sevenlerini zaten sarıp sarmalıyor.

Eyyyy, sevgili eğitimciler öğrencilerinizi arabalara doldurup, adı bilmem dizisi burada çekildi diyerek gezdiriyorsunuz ya hani?

Daha ne diyeyim, ne diyeyim ha?

Demiyorum size bir şey.

Ey,koca yürekli adam Yalovalı Oflu Nurettin,Kıbrıs Gazisi Nurettin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Nurettin İnan yaşamında sevdiklerin hep yanında olsun.