Ömrümüzden biri yılı daha uğurluyoruz. 2017 yılı acısı tatlısı ile ömrünü tamamladı,çok kısa bir süre sonra , yerini 2018 ‘e bırakacak . 2017 yılı genel olarak dünya için pek iç açıcı geçmedi . Gözyaşı ve kan Ortadoğunun nerdeyse tamamı ve dünyanın çeşitli yerlerine hakim oldu. Milyonlarca insan evini yurdunu kaybetti , savaş sebebiyle ülkesini terketmeye mecbur kalan mültecilerin dramı, sanırım daha uzun bir süre devam edecek. Genellikle İslam ülkelerini kıçkacı altına alan küresel terör ve savaş’ın sıçramaları dünyanın nerdeyse tamamında insanları hedef almaktadır. Savaş ve terörden en çok etkilenen de sivil insanlardır. Dilerim, 2018 yılından itibaren dünyanın tamamında barış hakim olur ve insanlar rahat bir nefes alır. Bu dileğimi destekleyecek herhangi bir emare yok ama yinede iyi dileklerimi duaya dönüştürüyor ve barış diliyorum.

Başta Suriye , Irak ve Ortadoğu ülkeleri . Myanmar, Kuzey Kore derken şimdi bunların hepsinden daha büyük yansımaları olacak Kudüs sorunu 2018 yılının en önemli gündemi olacaktır. Bütün bu sorunların ötesinde küresel ısınmanın pençesine düşecek belli bölgelerdeki su ve gıda sorunları insanların korkulu rüyası olacak gibi. Allah dünyayı yönetenlere akıl ve vicdan ihsan eylesin. Zira tüm bu sorunlarla başetmek için akıl ve sağduyuya ihtiyaç olacaktır.

2017 yılı ülkemiz açısından da benzer tablolara sahne oldu , 40 yıllık PKK terörü yanında, Güney sınırlarımızdaki savaş ve kargaşa’nın üstüne bir de 15 Temmuz belası eklendi ve tüm bu olanların üstüne tuz biber ekti. Tek başına bu sorunlar bile ülkemizi büyük sıkıntı ve acılara sevketmiştir . Türkiye’de ekonomik sıkıntılar , işsizlik ve siyasal çekişmeler 2017 yılının genel gündemi olmuştur. Türkiye olarak Cumhuriyetimizi ve toprak bütünlüğümüzü korumak tüm vatandaşlarımızın ortak kaygısı olarak görülmektedir. Bu uğurda verdiğimiz şehitlerimiz rahmet , gazilerimize tanrıdan şifa diliyorum…2018 yılı itibarı ile bütün bu sıkıntılardan kurtulmak ve dünyanın gelişmiş ve demokratik ülkeleri arasında ön saflara çıkmayı arzu ve temenni ediyorum . Umarım bu dilek ve dualarım gerçek olur.

2017 yılı Yalova için de pek iç açı geçti diyemeyeceğim. Şehrimizin işsizlik , trafik, doğa , şehirleşme ve kültür sanat alanındaki gelişmelerİ şahsen beni tatmin etmedi . Her şeyden önce kentin yönetiminde söz sahibi olanlar arasındaki uyumsuzluk kentin hizmet alma yönündeki en büyük engeldir. Uzun yıllardır Yalova bu uyumsuzluktan çok müzdarip olmuştur. Birinin yaptığını, öbürü bozma ve engelleme yönünde tercih kullanmıştır.

Orhan velinin dediği gibi ‘’ Hiçbir şeyden çekmedi nasırından çektiği kadar ‘’ Yalova ‘da en çok bu yöneticiler arasındaki uyumsuzluktan çekmiştir ve hala da çekmektedir. Aslında Yalova’da her şey var, olmayan helvayı pişirecek gerçek bir ustanın varlığıdır. Yalova için de 2018 yılı dileğim, şehir yönetiminde uyum sağlayacak yöneticilerin iş başına gelmesidir. Umarım bu dileğim gerçekleşir.

2017 yılında ilimizdeki kültür ve sanat çalışmaları hakkındaki görüşlerimi ve Yalova Musıki Derneği açısından değerlendirmelerimi bir sonraki yazımda paylaşacağım. Çok değerli Yalova Gazetesi okurlarına ve Gazetemize , Kentimiz , Ülkemize ve Tüm Dünyaya 2018 yılı BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN…