Dünya çapında tanınmış bir sanatçının YÜRÜYEN KÖŞK için yapmış olduğu bestenin yurt içinde ve yurt dışında bir dizi konserler serisi ile tanıtılmasının tek bir amacı vardır. Bu amaç Yalova ve Yürüyen Köşk’ün tanıtımıdır.

Bu tanıtım, şu ana kadar yapılan bütün tanıtımların toplamından daha önemli ve etkilidir. Ulusal ve uluslar arası boyutta, milyonlarca insanın takip ettiği ve hayranlık duyduğu, dünya ya kendini kabul ettirmiş piyano sanatçımız Fazıl SAY tarafından bu tanıtım şimdi gönüllü olarak yapılmaktadır. Sanatçı bu besteyi üretmek için herhangi bir ücret talep etmemiştir, bestenin yapılış hikayesinin ardında, Atatürk’ün tüm insanlığa ulaştırmak istediği bir mesajın zarif ve anlamlı hikayesi vardır. Bu hikayenin Fazıl SAY’a ulaşmasını sağlayan kişi de Metin ERDOĞAN’dır.

Metin Erdoğan kimdir diye sorarsanız, Yalova dışında yaşayan emekli bir öğretim görevlisi araştırmacı bir yazardır. Yaşamını Yalova ve Yürüyen Köşk’ün tanıtımına adamış gönüllü bir Yalova sevdalısıdır derim. Bir dönem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini üstlenmiş sayın Yaşar Okuyan’ın Müsteşer yardımcısı olarak ülkemize hizmet etmiş eski bir bürokrattır.

Metin Erdoğan ‘da Yalova ve Yürüyen Köşk’ün tanıtımında gönüllü olarak hizmet sunmaktadırlar ve maddi manevi bir karşılık beklemeden bu hizmeti yürütmektedir. Yaptığı çalışmalar Yalova için büyük önem taşımaktadır ve Yalova’lı olmadığı halde bu işlere gönül vermiştir. Ne kadar takdir etsek aslında azdır ve ben Metin Erdoğan hocamı yürekten kutyluyorum.

Son günlerde yerel ve ulusal basına yansıyan Fasıl SAY isminin Yalova’da bir caddeye verilme teklifi, 2018 Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında reddedilmiş ve gerekçe olarak ‘’ yaşayan kimselerin ismini prensip olarak cadde ve sokaklara vermiyoruz ‘’ diye bir gerekçe sunulmuştur. Her şeyden önce bu gerekçeyi doğru bulmadığımı bildirmek isterim. Yalova’da halen yaşayan pek çok kişinin ismi son yıllarda cadde ve sokaklara verilmiştir. Ülke genelinde de siyasetçi, sanatçı ve bilim adamlarının ismi , bulvar, cadde, sokak meydan, park vs. yerlere verilmektedir.

Yaşayan kişilerin isimlerini cadde ve sokaklara verme fikri ilk başta makul gelmeyebilir fakat bu konuda benim karşı bir fikrim var. İnsanlara yaşadıkları dönemde hizmetlerinin karşılığı belli onore edici davranışlar segilenmesi güzel bir davranıştır. İnsanlar sağlıklarında verimli ve güzel hizmetler sunabilir , onları manevi payeler vererek ödüllendirmek başkalarını da özendirecektir ve bu hizmetler artacaktır. Burada önemli olan objektif davranabilmektir, adam kayırmak işi sulandırır ve amacından uzaklaştırır. Sanatçılar ve Bilim insanlarına yaşadıkları dönemde değer vermek toplumun yararınadır. Makam , mevki ve rant peşinde koşmayan insanlarımızı diğerlerinden ayırt etmeliyiz ve onları onurlandırırken ketum davranışlar sergilememeliyiz. Yalova’da yaşayan bir vatandaş olarak bu konuda daha duyarlı

olmamız gerektiğine inanıyorum. Gönüllü çalışan insanları ödüllendirmekte biraz bonkör davranmakta fayda vardır. MARİFET İLTİFATA TABİDİR….