Kimse öküz altında buzağı aramaya kalkmasın. Bu yazı ne bir ihbar yazısıdır nede bir eleştiri yazısıdır.  Yalova’da herkes tarafından bilinen gerçeklerin bir kez daha okunması için ortaya konulan bir ‘KRAL ÇIPLAK’ yazısıdır.
Yıllardır değişen yerel iktidarların her birinin gündemine gelip te bir türlü çözüme kavuşmayan bir planlama eksikliğidir yazdığım. Ya siyasi korku ya da oy kaybı hesabıyla yapılmayan ama hep dile getirilen doğrudur.
Yalova’nın orta yerinde var olan Atatürk İlk Okulu ve Orta Okulu.
Bir üstteki cümleyi okuyan her okuyucunun bu konuda fikri olduğunu ve hemen dile getirdiğini çok iyi biliyorum. Bırakın yöneticileri, planlamacıları. Her okuyucunun bir planı vardır. Bu kadar  eminim.
Efendim, kaldırılmalıdır.
Efendim, orası şehrin nefes alacağı çok güzel bir yeşil alan yapılmalıdır.
Efendim, altına yer altı oto parkı da yapılmalıdır.
Efendim, okulun oradan kalkması kent trafiğini de rahatlatacaktır.
…………..
Yalova’da ikili eğitim yapan tek okulumuz bu okulumuz imiş. Bu okulumuzun tekli eğitime geçmesi için çözüm yeni bir bina şart imiş. Bu bina için bu mahallemizde yer bulunması lazım imiş. Vee, bulunmuş, önümüzdeki yıl bu bina yapıldığında bu okulumuz tekli eğitime geçecekmiş. Binanın yapılacağı yer ise İDO iskelesi karşısındaki meteorolojinin bulunduğu yer imiş.
Nasıl beğendiniz mi çözümü?
Başka çare yok imiş, veliler ilkokulun kendi evlerine yakın olmasını istiyormuş,bakanlık ta bu isteklere olumlu bakıyormuş.
Geçin bunları. Bu bakış açısı doğru bir bakış açısıdır ama ne zaman. Kentler planlanırken, yapılaşma başlamamışken, yollar ve trafik akışı planlanmamış iken, yani işin en başında doğruluğunu savunabilirsiniz. Trafiği arapsaçı olmuş, merkezde yeni yol ve park alanı yaratmanın mümkün olmadığı Yalova’da, okulu ikiye bölmek, hele de ana arter sayılan Cengiz Koçal caddesi üzerine bir okul oturtturmak bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor,bu biiiiiiiir..
Kimse bana bu yanlışlığı düzeltmek için bu işi yapmak zorundayız demesin. İnsanlar çocuklarını uzaktaki okullara göndermiyorlar demesin.Eğer kim ki bana Atatürk okulu öğrencisinin tamamının Süleyman Bey Mahallesinden olduğunu savunursa popomla gülerim. İddia edenler okul giriş ve çıkış saatlerinde Arabacılar sokağa gitsinler de o kadar servis aracı nereden geliyor, kimi nereden getiriyor, bir öğreniversin, bu ikiiiii…
Nüfusa gidelim misafir kayıtlı görünen kimler var? Niye insanımızı sahtekarlığa itiyoruz, işin doğrusunu yapsanıza!
Yapıldığı dönemde Mehmet Akif ile Ziya Gökalp okulları için de burun kıvırılmıştı ama şimdi okullara kayıt yaptırmak için insanımızı sahtekar, öğretmenimizi tahsildar yapıyoruz,
Yalan mı? Yalan diyecek babayiğit var mı?
Ey ! Yalova Belediyesi Al burasını, deniz tarafında bulunan özellerin hisselerinin de çöz! Boşalt burasını. İl özel idaresine mi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne mi şöyle düzgün bir eğitim alanı yarat. Hem okul fiziki şartlarını temin et, hem de bu keşmekeşliği Yalova’nın ortasından kaldıralım demek çok mu zor?
Değil !
Hepimiz biliyoruz ama bu işi yapmak yürek ister.
Oy kaygısı olmadan bu kanayan yaraya tuz basacak adam lazım!
Tam İDO iskelesi karşısına okulu oturtturun sonra da trafik keşmekeşliğinden söz edin.
Acı gelecek ama, siz günü kurtarıyorsunuz, Yalova’yı değil.
……………
Yemişim 5000’lik planı. Çizmişim 10.000’lik planı. Uygulamışsınız 25.000’lik planı. Hazırlatıyormuşsunuz 50.000’lik planı.
Yapmayı düşündüğünüz okul binası dahil, her iki okul binasını şu kent merkezinden çıkartın.
Yetmez…..
Valilik, Emniyet ve Jandarma binalarını da yıkın, kaldırın oralardan. Rahatlatın kent merkezini.
Arkanızdan övgü ve şükran ile yad etsinler.
Var mısınız?
Bana sorarsanız Rıhtım caddesi ile Cengiz Koçal caddesi arasını Kaymakamlık binasına kadar yıkarım ya, hadi neyse geriye değil ileriye bakayım.