Gazetemiz Yalova yayın hayatının 22 yılını tamamladı , büyük bir başarı ve kalitede yayın hayatının 22 yılını dolduran gazetemizin yayın hayatına başlamasına önayak olan çok değerli arkadaşlarımızın isimlerini gazetemiz imtiyaz sahibi sayın Hayri TEZCAN’ ın kaleminden sizlere aktarıyorum.

‘’ Benim Adım YALOVA Evet. YALOVA’dır benim adım. Yıl 1995 idi. Bir grup insan bir araya geldi, bir gazete çıkartmaya karar verdiler. Bir kahvenin en köşe masasında oturdular, karar verdiler. Bakın kimler vardı aralarında. Bugün TEMA vakfı Yalova Şubesi başkanı Faruk Tezcan. Şimdi Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce. Şu an Yalova Belediye Başkanı olan Vefa Salman. O günlerde kasaplık yapan Ömer Tekinsan. Yine bir dönem Yalova’nın en iyi terzileri arasında yer alan Erdoğan Tekinsan. Onun çok değerli ilk damadı Vakıfbank çalışanı Aziz Yüceur. Şimdi Terziler Odası Başkanı olan Erdal Kardaşko. Şimdinin emeklisi Safranyolu Doğuşspor’a 20 yılını vermiş Mehmet Tezcan. Yalovaspor formasını amatör dalda terletmiş olan Mustafa Tezcan. Onların rahmetli, saygıdeğer enişteleri Şerafettin Can’ın desteği ile eşi Fatma Can. Yıllarca ekmeğini sadece çalışarak kazanmış Ulvi Anaç. Cumhuriyet caddesinde bana ev sahipliği yapan işyerinin mülk sahibi, halen Sayısal bayiliği yapan Ayhan Anaç. Onların enişteleri bir dönem Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanliğı yapan Selami Tokay. Yalova’da spora gönül ve emek vermiş Yalçın Togay. Eğitimci bir isim olan Asım Aydın’ın desteği ile rahmetli kayınpederi İsmail Celil Dedeöz. Mali Müşavir Necmettin Demir. Eğitimci ve bankacı Fahri Tezcan. Ve halen sahibim olan İnci Tezcan. Onu da destekleyen Saet Kerim ve Nail İsmail.(Keşke değerini bilseydi bu grubun, adımı tescil ettirmiş olan Burhan Kazmalı) Böyle başladı benim yolculuğum . Ve, tam 22 yılı doldurdum bugün. ‘’

Zorlu süreçlerden başarı ile geçen gazetemiz Yalova, yerelde çok önemli bir işleve sahiptir. Kuruluş yılından bu yana düzenli olarak okuduğum Yalova gazetesinde bir köşede yazı yazmayı uzun zamandır düşünmekteydim. Kendi düşünce ve fikirlerimi sizlere ulaştırmama olanak sunan bu güzide kurumun bir parçası olmaktan da ayrıca gurur duymaktayım.

Uzun yıllardır Yalova Gazetesinde şiir köşe yazan çok kıymetli şair arkadaşım sayın Mehmet ÖZÇELİK’e bu buluşmaya verdiği katkıdan dolayı da bu vesile ile teşekkürlerimi sunuyorum.

Daha nice nice uzun yıllar Yalova’mıza kaliteli yayınları ile hizmet etmesini temenni ettiğim gazetemiz ‘’ YALOVA ’’ya ve bütün mensuplarına sonsuz teşekkürler...İYİKİ VARSIN…