Yalova Belediyesi Denetleme Komisyonu, seçimleriyle Yalova gündemine çıkan CHP içinde disiplin kurullarına yansıyan sonuçları olmuş bir komisyon idi.
04.04.2016 günü yapılan Yalova Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısı oturumunda Denetleme Komisyonu raporu okunmuş ve basın mensuplarına da dağıtılmış.
Herkes bildiği konuda konuşsun derler ya hani....
Yada bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın derler...
Komisyon raporunda beni ilgilendiren bir konu olduğu için bu yazıyı yazmıyorum, beni ilgilendiren bir şey de yok zaten.
Amaaaa..
Komisyon raporunun Tenkit ve Öneriler bölümünde yer olan 7. maddede ki tenkiti aynen yazıyorum.
"Özel Kalem Müdürlüğünün 30.12.2015 tarihinde 2015/183151 numaralı ihale ile Dergi bastırılması (2 numaralı) 56.640,00TL (KDV dahil) Yalova Gazetecilik Ltd.Şti'nde kaldığı tespit edilmiş olup, yapılan incelemede derginin künyesinin olmadığı tespit edilmiştir"
Dediğim gibi bizi ilgilendiren bir konu değil. Şirketimiz bu derginin sadece baskısını yapmıştır.
Fakat bu ifade  gerçeği yansıtmamaktadır. Zira bu derginin künyesi vardır. Derginin (kapak hariç) 2. sayfasındadır.
Şimdi bu komisyonda isimleri olan koca koca adamlar ya bu dergiyi hiç görmemişler, yada künyesini dergi içinde bulamamışlar.
Yada künyenin anlamını bilmiyorlar.
Pekiiiiii....
Ben sadece 7.madde de yer alan bölüm konusunda bildiğimi söyledim . Burada ki ifade doğru değilse bu raporun diğer bölümlerinde yer alan ifadeler de doğru olmayabilir şeklinde bir düşünceye kapılsam, haklı mıyım, haksız mıyım.
Hele birde komisyon üyelerinden birisi gazeteci kimliği taşıyorsa ?
Kimse kusura bakmasın,böyle ifade ile rapor tutuyorsanız sizi kimse ciddiye almaz.
En azından işi bilenler sizi hiç mi hiç umursamazlar.
Mademki kendi isteğiniz ile aday oluyorsunuz, mademki biz bu işi biliyoruz diye ortaya çıkıyorsunuz,işinizi doğru yapmakla yükümlüsünüz. Yoksa yaptığınız işler gerçeklerle örtüşmediği zaman inandırıcılığınız da ortadan kalkar. İnsanlar Denetleme komisyonu üyesi olmak için neden bu kadar ısrarcı olduğunuzun altında başka başka anlamlar aramaya başlarlar.
Böyle biline...