Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya geliş tarihi olan 19 Ağustos 1929 tarihinin yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan büyük konsere geri sayım başladı. 20 Ağustos 2017 Pazar akşamı , saat 21.00 de , Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda sunulacak konserin son hazırlıkları Yalova Musıki Derneği tarafından tamamlanıyor.

Yalova Belediyesi organizasyonunda gerçekleşecek bu konserde , Türk Sanat Müziği dalında Türkiye’nin en büyük korosu sahne alacak , 14 koronun toplu olarak katılacağı konserde sahnede , dev bir koro, Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan bir repertuarı Yalova halkına sunacak.

Konser Kaçkar TV. tarafından canlı olarak sunulacak. Yalova’nın tanıtımını amaçlayan konserin yurt genelinde ve yurt dışında seyredilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Konserin ikinci bölümünde TRT İstanbul Radyosunun en sevilen solistlerinden Ayşe İnak EKİZ sahne alacak. Daha önceki yıllarda da iki kez Yalova’da sahne alan sevilen sanatçı özel bir repertuar ile Yalova’lı sanatseverlere musıki ziyafeti sunacak.

Konser’de Atatürk’ün ‘’ YÜRÜYEN KÖŞK ‘’ ile dünyaya verdiği çevre mesajı vurgulanacak. Yalova’nın en önemli simgesi olan YÜRÜYEN KÖŞK ‘ün markalaşması yönünde çalışmalara katkı sunmak amacı ile bu konser her yıl tekrarlacak ve geleneksel hale getirilip uluslararası bir Müzik Festivaline dönüştürülecek. Bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak konserler bu müzik festivalinin ön provası olarak değerlendirilecek.

Yalova Musıki Derneği ile kardeş ilişkide bulunan dernek ve koroların işbirliği ile hazırlanan bu konser aynı zamanda Türkiye genelinde Türk Sanat Müziği çalışmalarında korolar arası iletişimi ve etkileşimi hızlandırarak Türk Müziğinin gelişmesine katkı sunacak.

TÜMFED ( Türk Musıkisi Fedarasyonu ) üyesi derneklerin Federasyonlaşma amaçlarına uygun olan bu konser, başka illerde yapılacak büyük konserler içinde güzel bir örnek olarak anılacak.

Bu konserin yapılmasında amaçlanan hedeflerin bir çoğu ilimize önemli katkılar sunacaktır. Her şeyden önce Yalova’nın kültür ve sanat faaliyetleri ile anılmasını pekiştirecektir. Yaklaşık 500 kişi bu konsere korist , sazende , yönetici olarak katılmak amacı ile ilimiz dışından gelecektir. Bu insanlar Yalova’nın turizm faaliyetlerine de olumlu katkılar sunacaktır. Yalova’da şehirlilik bilincinin pekişmesi amacı ile de sanatsal etkinlikler büyük önem taşımaktadır. Kaliteli konserler ve sanatsal etkinlikler medeniyetin en önemli faaliyetleridir. Şehirlerin doğal dokusu , yeşili , suyu , havası, canlıları ve tarihi değer ve önem taşıyan bütün varlıkları ancak kentlilik bilincinin oluşması ile korunabilir. Bir şehirde rahat mutlu ve huzurlu yaşamının yolu bu bilincin oluşmasına bağlıdır. Her şeye ‘’ RANT ‘’ gözüyle bakmak doğru bir yaklaşım değildir.