Nato Müşterek Harp Merkezi'nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen "Trident Javelin" masa üstü tatbikatında görevli bir personel tarafından kurucu ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN resminin temsili düşman ülke liderleri arasında gösterildiği ayrıca bir başka personel tarafından da tatbikat için kullanılan sosyal medya çevriminde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN  adına sahte hesap açılarak temsili düşman kuvvetleri ile işbirliği yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunduğu, tatbikata katılan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) personeli tarafından tespit edilmiştir.

Simülasyonlara ilişkin düzenlemelerin yürütüldüğü Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde (JWC), ilk olayda simülasyonla ilgili arka plan belgeleri çerçevesinde "Düşman Liderler Biyografisi" hazırlandı. Ancak hazırlığı yapan ekip teknisyeni ATATÜRK’ÜNheykelini bu biyografilerden birine yerleştirdi. Skandalın ardından bilgisine başvurulan teknisyen, sosyal medyadaki araştırma sonrasında ATATÜRK heykelini "yanlışlıkla" yerleştirdiğini iddia etti.

Simülasyona katılan Türk ekibin müdahalesi sonrasında ATATÜRK heykeli düşman liderler biyografisinden kaldırıldı. Skandala neden olan teknisyen ise heykelin ATATÜRK’E ait olduğunu bilmediğini savunarak özür diledi.

Nato yetkilisinden alınan bilgiye göre, diğer olayda Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel Hollanda'daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında "Recep Tayyip ERDOĞAN" adlı sahte hesap açtı.

 

NATO tatbikatında yaşanan skandalla ilgili olarak TSK'dan "Olay protesto edildi. Bu tatbikatta görevli 40 Personelinimizin derhal tatbikattan çekilmesi emredildi." açıklaması yapıldı.

JWC Komutanı Andrzej Reudowicz, konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. Nato Genel Sekreteri Vekili Rose Gottemoeller'in de "çok üzgün" olduğunu belirten Nato yetkilisi, örgütün konuya ilişkin bir açıklama yapmasının beklendiğini söyledi.

 

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikatta yaşananlardan haberdar olduğunu belirterek, "Meydana gelen hatadan dolayı özür dilemiş ve bu kişinin Nato çalışanı olmadığını. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memur olduğunu, olayın Nato' nun görüşlerini yansıtmadığını ve tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklandığını” ifade etmiştir. Biz de yedik !....

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI olarak bütün bu olayları TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE VE TÜRK MİLLETİNE planlı ve düşmanca bir yok sayma, ihanet ve iftira olarak algılayıp esefle kınıyoruz.

.

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR, DÜŞMANI ÇOKTUR.

BATILI MEGOLOMANLAR, BU KİN VE NEFRETLERİNDEN VE BİZLERİ  ANADOLUDAN ORTA ASYAYA SÜRME PLANLARINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEKLERDİR.

.

Aynı düşmanca oyunlar uluslararası görüşme ve ziyaretlerde bayraklar üzerinden de oynanmaya devam etmektedir. Misafir ülke bayrakları uluslar arası protokol ve teemmüller gereğince sağ tarafta bulunması gerekirken ABD’nce bir çok defa bayrağımız sağ tarafa alınmayarak TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ yok sayılmıştır. Ziyaret edilen ülkelerle ilgili devlet başkanları görüntüleri izlendiğinde bu ihanetler açıkça görülmektedir.

 

Bütün bu olaylar bizlerin ne kadar birlik ve beraberlik içinde olup kutsal ve milli değerlerimiz ile toplumumuzun değer yargıları  üzerinde kenetlenmemiz gerektiğini açık olarak göstermektedir.  

 

Hedefimiz “ REFAH İÇİNDE BEKA”, 

Parolamız  “ NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE 'DİR “.

(* NATO NORVEÇ MÜŞTEREK HARP MERKEZİ)