14 Temmuz 2017 günü, saat 20.30 da , Çanakkale TON TV. de canlı yayında Yalova Musıki Derneği olarak yer alacağız, yaklaşık üç saatlik bir programda Yalova’nın tanıtımı ve musıki adına yaptığımız çalışmaları anlatacağız.

Yaklaşık 35 yılı aşan bir süredir Yalova Musıki Derneği olarak ilimizde sanatsal çalışmalar yapmaktayız. Çalışmalarımızı üç ana başlıkta sürdürmekteyiz.

*Türk Müziği kapsamında sürdürdüğümüz amatör koro çalışmaları ile musıkimize gönül veren insanları bir çatı altına toplayıp , Türk Müziği Repertuarında mevcut eserleri doğru bir şekilde öğreterek, gelecek nesillere aktarılamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda temel hedefimiz, musıkimizi yaşatacak olan gençlerimize öncelik vermektir.

*Bir diğer başlığımız, müzik eğitimi üzerine yaptığımız çalışmalardır. Bu çalışmalar kapsamında konservtuar mezunu gönüllü eğitmenlerimizin desteği ile MÜZİK &SANAT AKADEMİSİ bölümümüzde müzik eğiti almak isteyen çoçuklarımıza ve gençlerimize resim , şan, piyano, keman, flüt, bateri, gitar dallarında batı müziği, Kanun, keman, ud , ney ,ritm dallarında Sanat Müziği , Bağlama , Mey dallarında da Halk Müziği eğitimleri vererek, gençlerimizi konservatuar sınavlarına hazırlıyoruz.

*Çalışmalarımız bir yönünü de, sosyal içerikli çalışmalara ayırmaktayız. Bu çalışmalarda , ilimizde kentlilik bilincinin oluşmasını sağlamak, kentimizde kaliteli sanatsal etkinliklerin yapılmasına öncülük etmek , yaşlılara , engellilere , sokak hayvanlarına , kronik rahatsızlıklarda uzun süreli tedavi gören hastalara moral motivasyon sağlamak, kentimizin tanıtımı ile turizm hareketliliğine katkı sunmak, değişik sosyal projeler üreterek toplumsal kaynaşmayı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

İşte bu hedeflerimiz doğrultusunda düzenlemiş olduğumuz Çanakkale TON TV. programımız da elimizden geldiğince, bu hedeflerimizin bir kaçına ulaşmaya çalışacağız.

Bir özel televizyon kanalının seyredilme açısından en önemli zaman birimi olan Ana Haber Bülteni sonrasını ( 20.30 ile 23.30 arasını ) Yalova Musıki Derneği’ne ayırması önemli bir olaydır. Yalova Musıki Derneği olarak uzun yıllardır TRT dahil pek çok ulusal kanalda müstakil müzik programları yaptık ve yapmaya devam etmekteyiz . Bu ve daha önceki bütün programlarımız davet usulü gerçekleşmiştir. Bu programların yapılmasında her hangi bir taahhüt yada başka bir etken söz konusu olmadı. Yalova Musıki Derneği olarak yaptığımız ciddi çalışmalar ülke genelinde ve ülkemiz dışındaki müzik camiası tarafından dikkat ve takdirle izlenmektedir.Bu çalışmalarımızın semeresi olarak bu tarz davetler almaktayız. Şahsım, derneğim ve Yalova adına bu durumdan gurur duymaktayım.

Derneğimizin yetenekli genç solistleri ile sürdüreceğimiz TON TV programında yaklaşık 25 eser seslendirmeyi hedefliyoruz. Derneğimizin ve Yalova’nın yetenekli sesleri ulusal bir kanalda solo eserler seslendireceklerdir. Yalova olarak yarın akşam saat 20.30 da Çanakkale TON TV ekranlarında buluşmak dileğiyle…