Yaşı 80 in üzerinde bir baba, ziyaretine gelen 45 yaşındaki iş adamı oğlu ile pencere önünde kurulu olan koltuklarında çaylarını yudumlarken, pencerenin pervazına bir karga konar . Baba parmağıyla kargayı işaret ederek oğluna sorar.

- Bu nedir ?

- Karga baba…

Babası az sonra yine işaret ederek oğluna bu ne ? diye sorar , aynı soruyu duyan iş adamı oğlu canı sıkılarak cevap verir.

- Baba o bir Karga…

Havadan sudan sohbet devam ederken baba oğluna tekrar sorar .

- oğlum bu nedir, bilir misin ? diye.

- Baba üçüncü defadır soruyorsun bu bir karga diyorum beni anlamıyor musun sen , diyerek babasını azarlar…

Camın önündeki karga komik hareketlerle başını sağa sola çevirerek aşağı yukarı bakarak hareketlerine devam ederken baba aynı soruyu tekrar sorunca oğlu hiddetle ayağa fırlar ,

- baba neden böyle yapıyorsun, benim sabrımı mı denemeye çalışıyorsun , diyerek sesini yükseltir ve kalkıp gitmek için hazırlanırken,

Baba yerinden doğrulur , yatak odasına gider ve elinde bir defterle oğlunun yanına döner, yerine oturur ve yüzünde tatlı bir gülümsemeyle defterin yapraklarını karıştırır kısa bir süre sonra aradığını bulur. ‘’ Oğlumla bu gün sedirin önünde oturup dışarıyı seyrederken camın pervazına bir karga kondu , oğlum tamı tamına 23 sefer bunun ne olduğunu sordu ben de her seferinde onun bir karga olduğunu ona anlattım, onun masumane her soruşuna sevgi ile karşılık verdim ‘’ deyince oğlu kıpkırmızı olur ve hemen babasının ellerine sarılıp öpmeye başalar …

İşte sevgili dostlar sevgi ile yaklaşıldığında netice çoğunlukla müspet olacaktır , sevgi sabır getirecektir , sevgi yanında hoşgörüyü getirecek ve yaşamınıza mutluluk katacaktır, sevgi ile iş yapınca yorgunluklarınız azalacaktır, sırtınızdaki yüklerin sevgi ile hafiflediğini göreceksiniz…Zorluklarla karşılaşınca bir anne yada bir babanın çocuğuna duyduğu sevgi ve şevkat aklımıza gelsin, o zaman hareket ve davranışlarımız doğrulacaktır.

Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara ‘’ ÖF ‘’ bile deme ; onları azarlama ; onlara tatlı ve güzel söz söyle . ( İSRA SURESİ AYET 23 )

Riyasız, hesapsız sevgi rüzgarları, gül kokulu nefesiyle , umutlarımızı yarınlarımıza , bütün umutsuzluk dağlarımızı da taşıyacaktır ta uzak diyarlara….