TRAFİK EĞİTİMİ  5    

  ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK EĞİTİMİ PROJESİ TRAFİK DEDEKTİFLERİ

 EĞİTİM!.. EĞİTİM !...EĞİTİM !....

 İnsanlara hayatın değerini anlatmak için en önemli ve en uygun yaşta olmaları sebebiyle projenin hedef kitlesini çocuklar oluşturmaktadır. Ayrıca, bu alanda başarı sağlanması, insanların eğitime en yatkın olduğu çocuk yaşlardan itibaren kişileri etkisi altına alacak ve yaşam boyu sürecek bir trafik eğitim çalışması ile mümkün olacaktır.

Yapılan tüm bu değerlendirmeler neticesinde, yapılması gerekenlerin eğitimle mümkün olacağı ve trafik kurallarını benimsemiş geleceğin Türkiye’sinin inşasının bu kapsamda yapılacak bir projeyle gerçekleştirilebileceği düşünülmüş ve çalışmalara başlanmıştır.

Değişim ve Olumlu Trafik Kültürü; şoför, sürücü, yolcu veya yaya olarak kişisel sorumluluklarımızın bilincine varıp, kurallara uymada göstereceğimiz başarı, trafik sorununun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir.

Ayrıca, insan davranışlarına yön veren en temel öğe DUYGULARDIR.  Duyguların üzerine inşa olan algı, kanı, karar gibi ara süreçlerin son basamağı ve aşaması sorumlu davranıştır. Kalıcı davranış değişikliğine giden bir sürecin yönetilmesi; elbette ki duyguların yönetilmesi süreciyle başlar. Zemindeki duyguya yön verilmediği sürece, davranış değişikliği kalıcı bir kimlik kazanamayacaktır.

İnsanların sevdikleri ve aileleriyle beraber kazanılmaya çalışılması, trafik kurallarını alışkanlığa dönüştürmemenin, yalnız kendisi değil, ailesi, sevdikleri, etki alanındaki insanlar ve toplum nezdinde sosyal bir mesuliyet olduğu anlatılmalıdır. Bu sayede bireylerin toplum içindeki rollerine göre kitlelere taşıyıcı görevler yüklenmeli, toplumsal ve kamusal bir mesuliyet duygusuyla yoğrulmuş bir duruş kazandırılmalıdır ( KUL VE KAMU HAKLARI ).

 Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar genellikle anne ve babaları ile birlikte zaman geçirirler. Anne ve babaların trafik güvenliği konusundaki olumlu ve sistematik davranışları belirgin değildir. Sorunun genel olarak yeterli bir şekilde anlaşılamaması nedeniyle ebeveynlerin eğitime katılımlarının sınırlı olduğu gözlemlenmektedir. Ebeveynleriyle birlikte uygulamalı eğitim çok sınırlıdır (örneğin okula gidip gelişlerde güvenli yolların öğretilmesi, 10 yaşından küçük çocukların ön koltukta oturtulmaması vb. gibi).

FİNLANDİYA VE İSVEÇTE ŞEHİR PLANLARINDA OKULLAR,  ÖĞRENCİLERİN EVLERİNE YÜRÜYÜŞ MESAFESİ İLE 10 DAKİKA İÇİNDE PLANLANMAKTADIR.

 Bu proje kapsamında dolaylı olarak da ebeveynlerin eğitilmesi sağlanarak bu konularda da olumlu sonuçlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu proje ile soruna ve çözümüne odaklanmak konusunda yoğun faaliyetler içeren yapılandırılmış eylem takvimi sayesinde kısa bir zamanda yoğun bir toplumsal mutabakat sağlanma hedeflenmektedir. Çözülmesi konusunda üzerinde uzun yıllardır hemen herkesin hemfikir olduğu önemli bir sorunla mücadele noktasında; kısa vadeli olarak sağlanan halk desteği sistemli ve gerçekçi adımlarla yönetilirse; toplumun en az yarısından fazlasının meselenin çözümüne yoğunlaşması an meselesidir.

Toplumsal  amaç;  toplumsal seferberlik uyarlamasının son adımı ve hızlandıran gücü olacaktır. Bunun yanında bir ülkede kültürel değişimin yıllar alabileceği göz önünde bulundurmak gerekir. Önümüzdeki 10 yılda trafik güvenliği ile ilgili başka projelerin de hayata geçirilmesi gerekmektedir.

İhtiyaç duyulabilecek yasalarla desteklenen Çocuklar için Trafik Eğitimi Projesi; Milli Eğitim, İç İşleri ve Ulaştırma Denizcilik v e Haberleşme Bakanlıkları başta olmak üzere ilgili Bakanlıkların genel nezaret ve koordinasyonları ile başarıya ulaşılabilecek ve en az can ve mal kaybını sağlayabilecek huzurlu bir trafik ortamı oluşturulabilecektir.

Proje;  aynı zamanda yetişkinleri de ilgilendirdiği için;  yerel ve genel medya  ile çocuk TV kanallarına sorumluluk verilerek, önceden hazırlanmış olan eğitim  programlarının   RTÜK  denetiminde   belirlenen  sürelerce ekranlarda gösterilmesi çok önem kazanmaktadır.

Bu programlarda yıllık kaza istatistiklerine bağlı olarak en çok kaza nedeni olan hususlar ile en fazla kazalara ve ölümlere neden olan  “ Asli Kusurlar “ a öncelik verilerek üzerinde önemle durulmalıdır.

Proje planlandığı şekilde milli bir seferberlik kapsamı içinde geliştirilmeli ve aynen uygulanmalıdır.

Sağlıcakla ve hoşça kalın her ne kadar kalınabiliyorsa !...

SORU CEVAP

Vatandaş soruyor ?

Gece gündüz demeden toplumun huzurunu kaçıran patlak egzozlu veya susturucuları çıkarılmış motosiklet ve otomobil ( 4 EGZOZLU ) sürücülerinin kamusal teröründen ne zaman kurtulacağız?

23 EKİM 2016  tarihinde saat 16.00 sıralarında  2 motosikletin GAZİPAŞA Caddesinde egzoz patlatıp yüksek gaz vererek dolaşması esef verici bir olaydır!....

Aşağıdakilerden hangisi sürücülerden beklenen olumlu davranış özelliklerindendir?

A.Yolcuların isteğine göre araç kullanmak.

B.Karşılaştığı trafik kazasında yaralılara ilk yardım uygulamak.

C.Her durumda geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu düşünmek.

D.Emniyet görevlisinin olmadığı yerlerde kendi koyduğu kuralları uygulamak.

DOĞRU  CEVAP    B