TRAFİK EĞİTİMİ 2               

Trafik eğitimi,  beşikten mezara sürekli gündemde tutulması gereken bir süreç içinde değerlendirilmelidir. 

Olumlu duygular ve “Olumlu Trafik Kültürü”; sürücü, yolcu veya yaya olarak kişisel sorumluluklarımızın bilincine varıp, kurallara uymada göstereceğimiz hassasiyet ve başarı, trafik sorununun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterli olabilir.

Yalova da trafikte en önemli problem olan araç park yeri yetersizliğine ilave olarak, sınır ve yasa tanımaz araç sürücülerinin, Trafik Yasasına aykırı olarak saygısızca araç kullanmalarıdır.

Ayrıca bazı sürücüler, araç muayenesinden nasıl geçiyorlarsa, patlak egzozlu  veya bilinçli olarak susturucusu çıkarılmış araçlarla, bilhassa gecenin  geç saatlerinde vatandaşlar uyurken,  anti sosyal bir aymazlık ve davranış içinde, büyük bir haz duyarak yerleşim alanlarında (  yeni bilgi; bilhassa öğrenci yurt bölgelerinde ) halkı rahatsız ederek gürültü terörü estirmektedirler!...

Bazı motosiklet sürücülerinin,  günün her saatinde ve bilhassa gecenin en sessiz anında, yüksek gaz vererek ve kontak kapatıp açarak araç kullanıp, kulakları sağır edebilecek ( 85 desibel üzeri riskli ) bir şekilde araç kullanmaları ayıplanacak bir saygısızlıktır ve kamu hakkı ihlalidir.

Bir çok Avrupa Birliği Ülkesinde komşular rahatsız olmasın diye, gece 12.00 den sonra tuvalette sifon çekmek  bile yasaktır. 

GENELGE YAYINLANDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 İl Valiliğine bir genelge göndererek, “Gürültü konusunda yapılan ihbar ve şikâyetlerde gereğini yapın” dedi. Kabahatler Kanunu'na göre ceza ( İDARİ PARA CEZASI ) yazmada belediye zabıtaları ile polis ve jandarma ekipleri yetkili olacak..

 19 EYLÜL 2016   SÖZCÜ GAZETESİ

 Bir de Şehit Ömer FAYDALI Caddesinin nöbetçi  otomobil ve motorcuları var ki sormayın !... Her gece  saat  12.00 ve 03.00  civarında hiç aksatmadan  zulümlerine zulüm katarak büyük bir cayırtı ile  görevlerine  devam etmektedirler!...

 

 İlgililere saygı ile duyurulur. 

 

Sahilde ki gezi alanlarının  bazı kısımlarında ( Gazi Paşa  Caddesi ) “motosiklet giremez” levhası  bulunmasına rağmen, iğne atsan yere düşmeyecek kalabalığın içinde  birde yayalara korna çalıp veya motor devrini yükseltip bozuk atarak  motosiklet kullananlar var ki  evlere şenlik !...

 

Ayrıca   bazı elektrik enerjisi ile çalışan  motosiklet  ile bisiklet sürücüleri yok mu ? 

 

Yol,  kavşak ( Kavşaklar aynı zamanda yaya geçidi statüsündedir. Kavşakta  birinin ölümüne  sebep olursanız bilerek ve taammüden adam öldürmekten yargılanırsınız !... ) kırmızı ışık, yaya geçidi, kaldırım dinlemeden ve algılama özürlü olarak araç kullanarak büyük tehlike ve kavgalara sebebiyet vermektedirler.

 

Bu nasıl bir trafik yasasıdır ki,  bisiklet kullanmak için herhangi bir belge gerektirmiyor ve kısa da olsa bisiklet sürücüleri bir trafik eğitimine tabi tutulmuyor?

 

Bisiklet süren bir çocuğun yaralanma olasılığı, otomobilde giden bir çocuğa göre yaklaşık 50 kat, yürüyen bir çocuğa göre de 3 kat daha fazla olabilir.

 

Bir bisiklet sürücüsü, kırmızı ışıkta durmuyor ve yaya  geçidinde yayalara yol vermesi  gerektiğini bilmiyorsa ve bu konuda eğitilmemişse potansiyel  kaza ve  ölüm makinesi olarak  görevine devam edecektir!...

 

Turizm kenti ve medeni bir kent olma arzusu ve hedefi olan Yalova için ne ayıp ve kötü bir durum  değil mi?

 

Lütfen insanlara zulmederek kamu  sosyal alanlarında kul  ve kamu hakkı yemeyelim !..

 

Sağlıcakla ve hoşça kalın !..

 

SORU VE CEVAP

 

 Hangi kişilik özelliğinin sürücülerde olması trafik ortamında riskli davranışı azaltır?

      A. Hırçın

    B. Öfkel

    C. Stresli

    D. Saygılı

    DOĞRU CEVAP :   D