TRAFİKTE DAVRANIŞ PSİKOLOJİSİ 
SAPKIN SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI  
 Yolda yapılması uygun olmayan sürücü davranışları “sapkın sürücü” davranışı olarak isimlendirilir. Sürücü davranışını inceleyen farklı araştırmalar, sapkın sürücü davranışını farklı şekillerde sınıflandırmıştır. Ancak sıklıkla sapkın sürücü davranışı temelde HATALAR VE İHLALLER  olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
1.HATALAR
Hataların bilginin ve becerinin yanlış işlenmesi sonucu ortaya çıktığı belirlenmiştir, hatalarda niyetlilik söz konusu değildir Hatalar, bireylerin bilişsel işlevler ile açıklanabilir.
MOTİVASYON
Motivasyon: istekleri, arzuları, gereksinimleri, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel bir kavramdır.
Açlık, susuzluk, cinsellik gibi bedensel ihtiyaçlar temelli olan güdüler “dürtü” olarak isimlendirilir.
İhlaller; motivasyon eksikliğinin nedenleridir. İhlallerde sürücünün davranışı niyetlilik içerir.
 Ortak bir görüş, hataların bilginin yanlış işlenmesi sonucu ortaya çıktığı, ihlallerin ise motivasyonel nedenlerinin olduğudur. Sosyal bir olgu olan ihalelerle ancak organizasyonel ya da toplumsal bağlamda ele alındığında anlaşılabilir
Hatalar sıklıkla planlanan eylemin sonucuna ulaşması olarak tanımlanmıştı. Dalgınlıklar ve unutkanlıklar olmak üzere 2 tip  hata vardır. 
1.DALGINLIKLAR  eylemin istemeden niyetten sapmasıdır.
 Örneğin; sinyal vermek isterken, silecekleri çalıştırmak, trafik işaretlerini yanlış okuyup, yanlış yola girmek, kontağı çevirmeden gaza basıp arabayı hareket ettirmeye çalışmak, arabayı park ettiği yeri karıştırmak, hangi viteste olduğunu hatırlamayıp elle kontrole etmek, A yönüne gitmeyi planlarken B yönü sık kullandığı bir yol olduğu için kendini birden B yönüne giden bir yolda bulmak, uzun farları açık unutup başka bir sürücünün uyarmasıyla farkına varmak gibi……. 
2.Yanlışlıklar: İstenen amaca ulaşmak için planlanan eylemin yolunun yanlış olması.
Örneğin; geçmeye çalıştığı aracın hızının yanlış tahmin edilmesi, bir kavşakta yanlış yere girme, park edeceği boşluğu yanlış tahmin edip park ederken bitişikteki aracı sıyırma, ana yoldan sola dönüp, yaklaşan aracı görmeden tali yola girme gibi. Daha ileriki dönemde araştırmacılar dalgınlıklar ve unutkanlığı da birbirinden ayırmışlardır. Dalgınlık bahsedildiği gibi; eylemin planlandığı gibi olmamasıdır. Örneğin; sinyal vermek isterken silecekleri çalıştırmak ya da trafik işaretlerini yanlış okuyup yanlış yola girme gibi. 
2.UNUTKANLIKLAR ise; alışılagelmiş bellek yetersizliklerini içermektedir
 Örneğin; henüz gittiği yolu hatırlamayarak ya da trafik ışıklarında, üçüncü viteste kalmaya çalışmak gibi. Diğer yandan yanlışlıklar;  hedeflerin seçimi, bu hedeflere ulaşma yolunu ya da her ikisini de kapsayan yargısal ve/veya sonuç çıkarmaya yönelik süreçlerdeki eksikliklerden kaynaklanmaktadır. 
Hatalar genellikle bireyin zihinsel süreçleriyle (dikkat, algı ve yorum gibi süreçler) açıklanırken, ihlaller; davranışların alışkanlıkları, normlar, kurallar gibi süreçlerle düzenlendiği sosyal ortamda tanımlanabilmektedir. 
2.İHLALLER
İhlaller potansiyel olarak tehlikeli bir ortamda, güvenliği sağlamak için gerekli kurallardan ve gerekli uygulamalardan bilinçli olarak sapma, bilinçli olarak kuralı çiğneme olarak tanımlanmaktadır. Örneğin; kırmızı ışıkta geçme, bilerek hız sınırının üstüne çıkma, meskun mahalde gereksiz korna çalmak, öndeki sürücünün yavaş gitmesinden sabırsızlanarak sağından geçme gibi. 
Bu uygulamaların her zaman resmi olarak ifade edilmesi gerekmez. Örneğin; güvenli bir sürüş biçimi yada kabul edilebilir davranış olarak kabul edilen gayri resmi bir yerel kurala (örneğin; iki şeritli kırsal bir yolda çok yavaş araba kullanmak gibi) uymayarak da ihlal yapılabilir. Hatalar ve ihlaller arasındaki kavramsal sınırlar kesinlikle katı ve değişmez değildir. Her ikisi de aynı olay silsilesinde var olabilir. Kuralları ihlal etmeden hata yapmak mümkündür. Benzer olarak bir ihlalin mutlaka hata içermesi gerekmez.
  Hoşça ve sağlıcakla kalınız!....     
SORU CEVAP   
                                                                                           
 Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre otobüs ve mafsallı otobüslerde toplam doldurma kapasiteleri en az kaç kilogram kuru toz olan yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır?
 A. 2 kg.
 B. 6 kg.
 C. 12 kg. 
D. 20 kg
DOĞRU CEVAP : B