Sayın Başkan kavramakta zorlanırsa değerli Vekili bir zamanlar fizik öğretmenliği yapmıştı. Ona danışsın. Elinde bir kap olsun; çeşmenin altına koyduğunda eğer kabın hacminden fazla su doldurursan taşar.  İki çaresi vardır; ya başka kaplar getirirsin ki su taşmasın ya da çeşmeyi kapatır veya kısarsın.
  Yalova’da trafiğin problem olduğu alan Bulvarın altıdır. Bu bölgedeki yolların şimdilik genişletilme şansı yoktur. Eğer Roman mahallesindeki Kentsel Dönüşümü iptal etmeseydiniz, bu uygulamanın vatandaşın lehine olduğunu gözlemleme fırsatını göstererek ve ikna ederek, müteakiben Bulvar altında da kentsel Dönüşüm uygular ve o takdirde yeni yollar açma imkânı söz konusu olabilirdi. 
  Yani şimdilik kabı büyütme veya çoğaltma şansı yok.
  Çeşmeden akan su miktarı her geçen gün çoğalıyor. 1995 yılında İl olduğumuzda 4500 idi. 2009’da ben göreve geldiğimde 29000 idi. Yükselen trendi fark edip, Ulaşım Master Planı hazırlandı. Öngörülerimiz doğru çıktı. 2014 yılında sayı 46000’e ulaştı. Bugün herhalde 56000 civarında. 2019 yılında büyük ihtimalle 65000, 2023 yılında ise 80000 olacaktır. 
  Yani çeşmeden akan su ise her geçen gün çoğalıyor.
 Çeşmeyi kısmaktan başka çare gözükmüyor. Yani Bulvarın altına giren araç sayısını olabildiğince azaltmak gerekiyor. İşte bunu yolu da aşağıdaki işleri yapmaktan geçiyor.
1- Merkezin dışına büyük açık otoparklar yapacaksın.
2- Merkezin içine ulaşmak isteyen vatandaşlara Trambüs gibi toplu taşım organizasyonunu hayata geçireceksin.
3- Merkezin ve tüm şehrin bir ucundan diğer ucuna güvenli, kesintisiz Bisiklet yollarını yapacaksın.
  Siz hazır olan bu yaklaşımın projelerini rafa kaldırıp, Bisiklet yollarını iptal ederek, kentin geleceğini ipotek altına alıyorsunuz. Trambüs’ün 7 ve 8 kilometrelik olmak kaydıyla iki etapta ön hazırlığı tamamdı. Maliyeti 20 trilyon civarında idi. Sadece geçen sene ilave 50-60 trilyon kaynak geldiğini düşünürseniz, öncelik bu yatırım olmalıydı. Merkez dışındaki büyük otoparkların çalışmalarını durdurmuş olmanız affedilemez bir hatadır. Bu hizmetleri şimdi yapmamanın bedeli birkaç sene sonra halkın karşısına kaos olarak çıkacaktır. Bizim dönemimizde Master planın ilk yatırımları olan asgari ihtiyacın karşılanması için merkezdeki katlı otoparklar, yol ve köprüler ve Bisiklet yolları tamamlanmıştı. Sıra Trambüs ve merkez dışı otoparklara gelmişti. Siyasi taassup göstererek yapmamakla inat etmenizin bedeli Yalova için çok ağır olacaktır.
  Merkez içinde güzergâhlarla oynamak akan suyu azaltmaz, günlük çözümlerin ömrü kısa olur. Kısa vadeli araç akışının ikili olması doğru gibi gözükse de bunu Bisiklet yollarını iptal etmeden ve tek yön uygulamalarını çoğaltarak yapmak elzemdir.
 Ne için geldikleri dedikodu düzeyinde malûm olan İzmir’in, Aydın’ın kovduğu adamlara bu şehri emanet etmeniz gaflettir. Yarın onlar kârları yanlarında çekip gidecekler. Belediyemizdeki bir yere gitme şansı bulunmayan nitelikli mühendislerimize güvenin. Onlar yöneylem, verimlilik, matematik ve fizik bilgisine sahiptir.