19 Nisan 2017 akşamı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir musıki şöleni vardı.Gemlik Belediyesi Türk Sanat Müziği Derneğinin korosu şefleri Erdinç ÇELİKKOL yönetiminde ,Yalova Musıki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu da benim yönetimimde iki ayrı bölümden oluşan ortak bir konser sunduk. Konsere ev sahipliğini Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptı. Turizm Haftası Etkinlikleri içinde sunulan bir dizi etkinliğin biri de bu konserdi.

Sanatseverlerin doldurduğu salon, iki koronun canlı performansını izlemekten dolayı mutlu ve coşkulu idi. İlk bölümde yer alan Gemlik korosu , unutulmaz eserlere imza atmış bir büyük bestekarın eserlerinden oluşan repertuarla sahne aldı. Şekip Ayhan Özışık’ın birbirinden doyumsuz eserleri konuk koronun solist ve koristleri tarafından seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde Yalova Korosu sahne aldı ve bu bölümün repertuarı da Bahar temalı şarkılardan oluşturulmuştu. Yalova Musıki Derneğinin korist ve solistleri 12 şarkıdan oluşan bu bölümde yer alan eserleri seslendirdi. Konserin sonunda sahneye davet edilen konuk koronun şefi’ne İl Kültür Müdürü Şeref Tali bey tarafından çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Final şarkısı olarak ta Bestekar Erdinç ÇELİKKOL’un 1992 yılında Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen ‘’ Yılın en sevilen on Şarkısı ‘’ yarışmasında birinci seçilen ‘’ Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel Ne Olursun ‘’ şarkısı, bütün salonun iştiraki ile büyük çoşku içinde okundu ve konser bu atmosfer içinde son buldu.

Bestekar ,koro şefi Erdinç ÇELİKKOL 2003 yılına kadar, 18 sene derneğimizin koro şefi olarak görev yaptı. Erdinç ÇELİKKOL benim musıki çalışmalarımda örnek aldığım bir insan ve çok değerli bir hocamdır. Ortak o kadar çok anımız vardır ki; zaman içinde bu anıları da kaleme almak istiyorum. Yüce mevlama bana ona karşı olan vefa borcunu ödeme fırsatını sunduğu için çok müteşekkirim. İnsanlar yaşamları boyunca yaptıkları iş ile, tarihe iz bırakırlar , güzel işler yapan insanlara karşı da bizlere düşen onları onore ve takdir etmektir. Yaşam çok kısa, bu kısacık ömür içinde insanlar yaptıkları güzellikleri de yaşamalıdır diye düşünüyorum.

Konserin çok özel bir konuğu daha vardı .Yalova’ya kazandırdığı Çocuk Tiyatrosu ile çok hayırlı bir işe imza atmış Yalova Lisesinin efsane hocası Mesude ENGİN hanımefendi, konseri varlığı ile şereflendirdi. Yalova’nın Kültür ve Sanat yaşamına yaptığı katkıların anısına sunulan teşekkür plaketini almak için sahneye çıktığında bütün salon ayakta kendisini alkışladı. Yalova halkı yaşamını bu kente adamış bu büyük insanı ne kadar alkışlasa azdır. Adı bu kentte ilelebet yaşatılmalıdır. Allahtan kendisine sağlık mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.

Bu konser bizim bir süredir sürdürdüğümüz ‘’ KOROLAR YALOVA’DA BULUŞUYOR ‘’ projemizin kapsamında yapılmış bir konserdi. Şu ana kadar bu kapsamda yapılmış altıncı konser. Türkiye’nin değişik illerinde faaliyet sürdüren koroları belli bir program dahilinde Yalova’da sunduğumuz konserlere davet ediyoruz ve bu konserlerin bir bölümünde konuk korolar sahne alıyor. Bu projenin bir çok hedeflenmiş amacı var. Bir amacımız da Yalova’nın Turizm faaliyetlerine katkı sunmak.

Konserlerle bu amaca katkı sunulunabilir mi ? evet sunulur… Konserlere davet ettiğimiz korolar en az kırk kişiden oluşuyor. Nerdeyse sıfır bütçe ile kırk kişiye Yalova’nın tanıtımını yapıyoruz. Bu kırk kişi burada dostluk ve arkadaşlık ilişkileri kuruyor ve Yalova’ya tekrar tekrar gelmeleri için bir sebep

oluşuyor. Kırk kişi eşleri ve yakınları ile yüzlerce kişi demek.Turizm dediğimiz şey de tam bu değil mi ? İnsanlar bir şekilde bu şehre gelecek ve burada birtakım sebeplerden dolayı konaklayacaklar ve para harcayacaklar. Bu sebeplerin en önemlileri de doğal , kültürel, tarihsel ve sanatsal değerlerimizdir. Yalova’nın Turizmini düşünen yetkililerimiz bu değerlerimizi koruyucu tedbirleri almak zorundadır.

Yalova’ya turistik amaçlı gelen insanların aradığı ilk mekan Turizm bürosudur. Yıllar önce Yalova Cumhuriyet Meydanının en görünen yerinde eski Atacan Resturantın önünde şimdiki taksi durağının olduğu yerde Yalova Turizm Buromuz vardı. Gelen turistler buradan bilgi ve broşür alır kenti gezerlerdi.

Şimdiki İl Turizm Bürosunun yerini araki bulasın… İdo İskelesinde saklanmış vaziyette . Mübarek sanki ( GİZLİ BÜRO ) . Ayakkabı boyacısından gazete bayiine kadar ne ararsan hepsine yer bulunmuş, yetkililerin iki lafının birinde Turizm Şehri ilan edilmiş bu kentte, bu büroya uygun bir yer bulunamamış. Yalova İli Turizm Bürosu Cumhuriyet Meydanının en görünen yerinde, dışarıdan gelen insanların kimseye sormadan bulabileceği görünümde ve Yalova’ya yakışır bir estetikte acilen faaliyete sokulmalıdır. Bu meydandaki Zabıta Bürosu benim tarifime en güzel örnektir.