Yalova Musıki Derneği bünyesinde 35 yıldır sürdürmekte olduğum Musıki çalışmalarıma ilaveten, TÜMFED çatısı altında bugünden itibaren Türkiye genelinde Türk Müziğine hizmet etmeye çalışacağım.

TÜMFED’in kuruluş amaçları, Yalova Musıki Derneğinin kuruluş amaçlarını ile aynı paraleldedir.Yalova Musıki Derneği yerel bazda bu amaçları gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir, TÜMFED ülke genelinde ve Uluslararası düzeyde bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarını sürdürecektir.

Kısaca bu amaçların birkaçını sizlerle paylaşmak isterim.

· Türk Musıkisinin gelecek nesillere eksiksiz ve doğru bir şekilde aktarılması.

· Musıki Derneklerini bir Federasyon çatısı altına toplayarak dernekler arası kaynaşma ve koordinasyonu sağlamak.

· Musıki Dernekleri ve Korolarının çalışmalarının belli bir kalitede ve ehil kişlerin nezaretinde yürütülmesi için gerekli yasal düzenlenmelerin çıkarılmasını sağlamak .

Federasyonun ana başlıkları ile sunduğum bu özet hedeflerine ulaşmak için bende bütün birikimimle bu hedeflere ulaşmak için çalışacağım. Zorlu bir uğraş olacağını musıki ile uğraşanlar tahmin edebilecektir. Federasyon çatısı altına alınacak Musıki Derneklerinin katılım çalışmaları ve çatı altına alınmış derneklerle yürütülecek ortak etkinliklerin organizasyonu ana çalışmalar olacaktır.

20 Ağustos 2017 tarihinde, Barış Manço Anfi Tiyatroda, Yalova Belediyemizin katkıları ile düzenlediğimiz ‘’ YÜRÜYEN KÖŞK ATATÜRK KONSERİ’’nde bu çalışmaların bir benzerini Yalova Musıki Derneği olarak gerçekleştirdik. 14 Koronun buluşmasında sahnede 267 kişilik bir dev koro sahne aldı.Bu bir Türkiye Rekoruydu. Yalova Musıki Derneği olarak yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğümüz ‘’ KOROLAR YALOVA’DA BULUŞUYOR ‘’ Projemiz meyvelerini vermeye başladı ve Türkiye genelinde pek çok kuruma ilham verdi. Biz bu güne kadar bu proje kapsamında pek çok etkinlik düzenledik.

Bu sene yine aynı tarihlerde yapacağımız ‘’ YÜRÜYEN KÖŞK ATATÜRK KONSERİ ‘’ etkinliğinde hedefimiz aynı sahnede 500 kişilik bir koroyu sahneye çıkarmak olacaktır. Türkiyenin dört bir köşesinde gelecek çok sayıda Musıki Derneği Korosunun buluşacağı bu etkinliğimizi TÜMFED çatısı altında gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

Türkiye’nin sayılı sanatçıları arasında özel bir yere sahip olan Tahir AYDOĞDU ve Kadri ŞARMAN’ın varlığı ile, katılım sağlayan Anadolunun güzide derneklerinin güclerini birleştirdiğimiz zaman ortaya büyük bir sinerji çıkacaktır. Bu sinerjinin etkisiyle hedeflenen amaçlara ulaşmak için gereken gücü elde edebileceğimize kalben inanmaktayım. Her zaman söylemekteyim ‘’ BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR ‘’