Yalova’nın şu an için en öncelikli problemi kent içi trafiktir. Maalesef 2 yıla yakın süre boşa geçirilmiştir. Ulaşım Master Planının gerekleri öncelikli olarak yatırım planı içine alınmaz ise geçen zamanın telafisi mümkün olmayacak ve trafik sıkıntısı diğer birçok kent gibi kalıcı hale gelecektir. 
 Ulaşım Master Planın ruhunu ve temel kabullerini bir kez daha paylaşayım ve icra programında yapılması gerekip de ihmal edilenleri aktarmak istiyorum.
1- Ulaşım Master Planın amacı araçlara çözüm bulmak değil, insanların ulaşımına çare olmaktır.
2- Üç ilkesi vardır; Yayalaştırma, Toplu Taşım ve Bisiklet
3- Yalova’nın merkez nüfusunun 230 bin olacağı varsayımıyla, kent merkezi sayısının üçe çıkarılması gerekmektedir; Cumhuriyet Meydanı, Stadyum Meydanı ve Dörtyol-Bursa yolu-Elmalık yolu arasında planlanmış, yaklaşık 100 bin kişinin yaşayacağı bölgenin Meydanı
4- Mevcut merkezde asgari ihtiyaçlar için yapılan iki katlı otoparktan başka otoparkın yapılması araçların merkeze girmesini teşvik edeceği için öngörülmemektedir.
Geçen dönemler de yaptıklarımız:
1- İki adet Kapalı Otopark( 900 kapasite)
2- Bir adet açık Otopark (400 kapasite)
3- İmar plan içinde ki çevre yolu ( Adnan Menderes mah. köprü dahil)
4- Ş. Ö. Faydalı Bulvarı
5- Yalvaç Bey Köprüsü
6- Rüstempaşa mah. Yayalaştırma alanı ve  genişletilmiş kaldırım düzenlemeleri
7- 600’e yakın kent içi sokaklar ( yaklaşık tüm kentin % 60’ı)
8- Kent içi yolların toplamının %8’i kadar kesintisiz, güvenli Bisiklet yolu
9- Tek yön uygulamaları 
Ayrıca, İBB’ye yaptırılan İDO’dan araç çıkış düzenlemesi, projelendirilip Hükümete anlatılarak ikna edilen ve neticesinde yapılan Dörtyol kavşağı ve 2003 yılında yeri alınıp planlanan ve 2008 yılında bitirilen Terminal…
Proje, fizibilite ve yer tespitleri hazır olup, yapılması gerekenler:
1- Merkez dışında büyük açık otoparklar
2- Stadyum Meydanı
3- Üniversite-Hastane arası 8 km.lik toplu taşım (Trambüs, maliyeti yaklaşık 20 trilyon)
4- Hükümet işbirliği ile İmar dışı çevre yolu
Özellikle yapılması acil olan ilk üç maddenin finans sıkıntısı yoktur. Mevcut bütçeden kaynak ayırmaya ihtiyaç göstermeden kendi içinde çözüm imkânları hazırlanmıştı. Ki son iki yılda 200 trilyon bütçe kullanıldığı gerçeğinden hareketle, bunların yapılmamış olması parasal gerekçe ile değil, ancak “öncelikli görmeme” veya önemsememe olarak izah edilebilir.
 Dörtyol kavşağının bitirilmesi o bölgeyi rahatlattığı aşikârdır, ama şehir merkezine katkısı çok düşüktür. Günlük sıkıntı Fatih Caddesinin başlangıcındadır. Çözümü kavşakta çakışan üç yönlü akışı ikiye düşürmektir. Atatürk okulunun önünün kapatılmasının amacı bu idi. Bilinçsizce açılmasını müteakip gerçeğin idrakine varıldıysa da geri adım atamama psikolojisi egemen gözüküyor. Başka maceralar aramadan şu an yapılması gereken tekrar o bölgeyi trafiğe kapatıp ve araç akışını ikiye çıkarmak için Köprüye kadar park yasağı getirmektir. Bunlar bugün için yani araç sayısının 50 binlerde olduğu dönem için geçici çözümlerdir. Araç sayısı 70-80 bine ulaşınca ki 3-5 yıllık zaman dilimin de gerçekleşecektir, daha radikal kararlara ihtiyaç duyulacaktır. Ama yukarıda saydığım yatırımlar son iki yılda olduğu gibi ihmal edilirse, iş işten geçmiş demektir. Sonraya kalan ise sadece, Ve leddâllîn amin..