Bu haftaki konumu Marmara’nın incisi Yalovamıza ayırmak istedim.Hatta Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde Yalakabad,Yalokonya ve Yalakova diye isimlerle anılan bu güzel ilimizde yaşadığım bir anımı yazmak istedim.

   Geçenlerde ailece havuza gitmeye karar verdik.Malum hava sıcaklığı da dayanılacak gibi değil.Hem ülkenin gündeminden uzaklaşmak hem de bir an olsun rahatlamak istedik.Aklımıza kamplar bölgesinde bulunan Quapark geldi.Daha önceki yıllar buraya gitmişliğimiz oldu.

  Bir heyecanla gittik.Yalova’da sezonu açmış olacaktık.Neyse hem kampa hem de tesise giriş ücretlerini ödedik.O kadar heyecan duymuşuz ki ilk giren aile biz olduk.Pazar sabahının o sersemliğinde bir şokla karşılaştık.O güzelim tesis ne hale gelmişti.Bırakın kendini yenilemeyi daha virane hale gelmiş.Temizlik ve hijyen o tesise hiç uğramamış desem abartı olmaz.Bir kere gelmiş olduk.

   Sonra kendi kendime söylenmeye başladım.Bunu yazarak belki dikkat çekmeyi çalışırım diye düşündüm.Bu tesis daha iyi yönetilemez miydi?Turizm kenti olarak anılan Yalovamız’a yakıştıramamıştım.Biz kendimizi geçelim de yabancıya ne deriz sonra.

   Burada ilimizde yaşayan yerel yöneticilere ve sorumlulara büyük görevler düşmektedir.Da-ha verimli kullanılması için gerekli önlemleri alacaklarını düşünüyorum.Zaten kısa olan bir yaz turizmine sahibiz.Bu anıda iyi değerlendirmek lazım.Turizmin bacasız sanayi olduğu söylenir.Bir çok sektöre de hayat veren bir dinamiktir.

   İlimizde güzel şeyler de olmuyor değil.Geçenlerde yerel basında Yalova Gazetesinde bir haber okumuştum.Çınarcık ve Altınova ilçelerimiz sahilleri için mavi bayrak almaya hak kazanmışlar.Gurur duymamak elde değil.Bunları bizlere kazandıran ilçenin yöneticilerine ve emeği geçenlere de ayrıca teşekkürü borç biliriz.

  Konu turizm ve Yalova diye açılmışken kentimizin daha yaşanılır hale gelmesi için bizlere de görevler düşmektedir.Sahilde yürürken yere kağıt atanlara,yedikleri çekirdekleri atanlar ne demeli?Bir şeylerin daha iyi olması için ne yapmalı?Eğitim mi yoksa yaptırımlar mı yetersiz kalıyor.Anlamak mümkün değil.

  Yazımı noktalarken;Umuttur Yalova’da yaşamak ayrıcalığına sahip çıkarak yaşayacağımızı düşünerek her şey gönlünüzce olsun dileyerek esen kalın…