Sevgili okurlarım
Bir gün rahmet peygamberimiz aleyhisselam abdest almakta olan Sa'd b. Ebi Vakkas'ın yanına uğramıştı. Onun suyu fazla kullandığını gördü ve, 'Bu ne israf' diye buyurdu. Sa'd, 'Abdestte israf olur mu ya Resulallah' diye sorunca sevgili peygamberimiz (SAS), 'Evet akan bir nehirden bile abdest alsan israf olur' şeklinde karşılık verdi. 
Sevgili kardeşlerim 
(Furkan, Suresi 67'de malen yazdım Yüce Rabbimiz müminlerin vasıflarını tanıtırken şöyle buyuruyor; "Onlar harcama yaptıklarında ne israf ederler , ne de cimri davranırlar. Bu ikisi arasında bir yol tutarlar" Yine bir başka ayetle yüce mevlamız (İsra süresi ayetler 26-27'de mealen biz kullarına şöyle buyurmaktadır. "akrabaya, yoksula yolda kalmışa haklarını ver. Malını israf ile saçıp savurma. Zira saçıp savuranlar, şeytanın dostları, kardeşleridir" buyurmaktadır. Yüce rabbimiz bu ayetleri bizlerden bütün eylemlerimizde iktisadi ve ölçülü olmamız ve de israftan uzak durmamızı istiyor. Sevgili peygamberimiz de bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor; "İnsan oğlu kıyamet günü beş şeyden hesaba çekilmedikçe yerinden kımıldayamayacaktır. Ömrünü nasıl tükettiğinden, gençliğini nasıl yıprattığından,  malını nerede kazanıp nereye harcadığından ve öğrendiği bilgilerle nasıl amel ettiğinden" kaynak Tirmizi Sıfatü'l-Kıyamet 1.
Sevgili Okurlarım
O halde öbür alemdeki hesap vereceğimiz konulardan biride maddi ve manevi bize hangi nimetler bahşedilmiş ise onların israf edilip edilmediği ile ilgili olacaktır. İnşallah kolay haber verebiliriz. 
Sevgili kardeşlerim 
Öyle bir zamana geldik ki Kendimizi kendi dünyamıza hapsettik. Bireyselleştik. Kendimizden başkasını düşünmez olduk. Nasıl mı bir yere eşimize dostumuza yakınımıza, misafirliğe gittiğimiz zaman veya onlar bize geldiği zaman misal olarak beyaz camı yani televizyonu hiç kapatmak aklımıza gelmez. Gelse bile işimize gelmez. Çünkü işin içinde nefis var. Ona engel olamıyoruz ve onun yolundan gidiyoruz. Gözlerimizi TV'ye dikerek hiç bir muhabbet etmez olduk. 
Evet sevgili okurlarım
Bizlerin bir birimizle konuşmamızda, alıp verdiğimiz nefeste, israf olmuş oluyor. Çünkü bir anda boşu boşuna nefes alıp vermiş oluyoruz da ondan. Yüce,"Allah israf edenleri sevmez". Çünkü israf Rezzak olan Allahın  nimetlerine karşı bir saygısızlıktır. O halde bizler, "O gün size verilen bütün nimetlerin hesabı sorulacak", " Ey rabbimiz günahlarımızı işimizdeki israfı ve taşkınlığı bağışla" 
Amin