Atatürk’ün Yalova’ya ilk geliş tarihini olan 19 Ağustos 1929 yılının yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz ‘’ ATATÜRK KONSERİ ‘’ için geri sayım başladı. Konser 20 Ağustos 2017 Pazar günü saat 21.00 de Barış Manço Anfi Tiyatroda verilecek.

Yalova Musıki Derneği olarak Yalova Belediyesi ‘nin organizasyonunda düzenlenecek konser birkaç yönü ile Türkiye’nin ilkleri arasına girecek. Konsere 13 Türk Sanat Müziği Korosu iştirak edecek. 13 koro konserin ilk bölümünde aynı anda sahnede olacak. Giriş ve Final şarkıları hariç okunacak 13 solo şarkıyı konsere iştirak eden korolardan birer kişi seslendirecek. Her koronun solistinin okuyacağı şarkıyı o kortonun şefi yönetecek. Birinci bölümde sunulacak ortak repertuarın tamamı Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşturulmuştur.

Konsere iştirak edecek korolar Yalova Musıki Derneğinin kardeş dernek ilişkisi içinde olan korolardan seçilmiştir. Korist sayısı olarak şu ana kadar Türkiye’nin Sanat Müziği olarak en geniş katılımlı konseri olacaktır. Birde yukarıda belirttiğim gibi on üç koronun şefini aynı sahnede izleme şansımız olacaktır.

Yalova ‘nın tanıtımı açısından önemli olacak bu konserin hazırlıkları büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Konserin ikinci bölümünde de TRT İstanbul Radyosunun solistlerinden Ayşe İnak EKİZ özel repertuarı ile Yalova‘ lı sanatseverlere musıki ziyafeti sunacaktır.

Konsere İştirak edecek korolar ;

YALOVA MUSIKİ DERNEĞİ TSM KOROSU

KAYTAZDERE BELEDİYESİ TSM KOROSU

BURSA MUSIKİ SEVENLER DERNEĞİ TSM KOROSU

NİLÜFER BELEDİYESİ KADINLAR KOROSU

NİLÜFER BELEDİYESİ TSM KOROSU

BURSA MAK.MÜH.ODASI TSM KOROSU

BURSA TAŞMED KOROSU

BURSA BAROSU TSM KOROSU

GEMLİK BELEDİYESİ TSM KOROSU

MUDANYA İDEAL YAŞAM DERNEĞİ TSM KOROSU

ÇORLU BELEDİYESİ TSM KOROSU

ALAPLI BELEDİYESİ TSM TOPLULUĞU

KADIKÖY BELEDİYESİ KARKON- FASLI PIRLANTA KOROSU

Bu konser Yalova’da ileriki yıllarda yapılacak Uluslar Arası Müzik Festivalinin bir ön provası gibi olacaktır. Geleneksel hale getirilecek bu ‘’ ATATÜRK KONSERLERİ ‘’ Atatürk’ün şehri Yalova’ya uluslararası bir değer katacaktır. İlimizin tanıtımı ve Turizm çalışmalarına önemli katkılar sunulacak bu etkinlik için emek veren bütün kişi ve kurumlara sonsuz teşekkürler.