Sevgili Okurlarım,

Bugünkü yazı dizim temizlikle ilgili olacaktır. Sevgili rahmet peygamberimize ilk vahiy Hira Dağı'nda bir mağarada gelmişti. Kendisine bu mağarada bulunduğu sırada Cebrail aleyhi-s-selam gelerek: "Oku" dedi.

Peygamberimiz: "Okumak bilmem" dedi. Bunun üzerine yine gelen melek peygamberimizi alıp sıktı.

Sonra yine bırakıp: "Oku" dedi. Peygamberimiz aynı cevabı verdi: "Ben okumak bilmem" dedi. Melek üçüncü defa sevgili peygamberimizi sıkıp bıraktıktan sonra "Herşeyi yaratan rabbinin adıyla oku. O insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı. Oku, insana bilmedikleri belleten, kalemle (yazmayı) öğreten rabbin,en büyük kerem sahibidir (Kaynak Alak suresi 1-5 dahil)" ayetini okudu.

Sevgili peygamberimiz, ilk defa kendisine inen bu ayetleri öğrendikten sonra korkudan yüreği titreyerek eşi Hz. Hatice'nin yanında geldi. Bundan sonra bir süre vahiy kesildi.

Sevgili peygamberimiz vahyin kesilmesinden söz ederken şöyle buyurdu: "Bir gün giderken birden bire gökyüzünden bir ses işittim. Başımı kaldırdım. Bir de gördüm ki Hira'da bana gelen melek yerle gök arasında kürsü üzerinde oturmuştu. Çok korktum, evime döndüm ve "Beni örtünüz" dedim. Beni hemen örttüler. Bunun üzerine Allah teala, Müdessir suresinin 2. ile 5. ayetleri indi. Meali 'Ey bürünüp sarınan, kalk ve insanları uyar. Sadece rabbini yücelt, elbiseni temizle, pislikten sakın."

Sevgili okurlarım, görülüyor ki, sevgili rahmet peygamberimize ilk inen ayetlerde temizlikten söz ediliyor. "Elbiseni temizle, pislikten sakın" buyruluyor.

Bu, islamda temizliğin ne kadar önemli olduğunu, hiç bir vakit ihmal edilemeyeceğini göstermektedir. Allah'ımız, Bakara suresi ayet 222'de mealen şöyle buyurmaktadır.

Şüphesiz Allah, tevbe edenleri sever, aynı zamanda da temizlenenleri de sever.

Devamı haftaya. Amin