Tam anlamıyla boku çıktı.



Bu tür kelimeler kullanmayı sevmem. Argoyu da sevmem.



Ama Yalova adına kendini tek söz sahibi zanneden insanlara aracılık edip, ağzına geleni söyleyen insanların sözlerini yazıyor ve kamuoyuna iletme sorumluluğu taşıyorsam bunları yazmaya kendimde hak görüyorum. 


Yalova’da iktidarın il başkanı söylediği lafın nereye gittiğine hiç bakmadan ağzına geleni söylüyorsa, bizim sayfalarımızda bizi bir şeyler kapma, peşinde olmakla suçluyorsa iki kelime yazıyı da hak ediyordur. 



Kim olursa olsun biz üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak hareket ediyoruz.  Bazı demeçler ve söylemleri yumuşatıp Yalova’da gerilimin yükselmemesine de zaman zaman müdahil oluyoruz. Kişilik haklarına direk saldırılarda bazen duymuyoruz bile. Ama siyaset deyipte abuk-sabuk  konuşanlar yarın basın toplantılarında bizleri göremedikleri gibi , söylediklerini de sayfalarımızda okuyamayacaklardır.



Bu gazete sahipleri ve çalışanları aptal olmadıkları gibi, menfaatçi, rantçı, şantajcı değillerdir. Yalova’da sosyal olaylarda kamu menfaatleri nerede öne çıkmışsa orada destekçi olmuşuzdur.


Nasıl ayakta durduğumuzu bu gazeteyi nasıl çıkarttığımızı düşünmeden bizim hakkımızda ahkâm kesip yargılamaya kalkan kim olursa olsun karşısına dikiliriz.



Sayın il başkanı, başbakan ve genel başkanın neler yaptığına bakmadan, Yalova’ya gelen Arapları da eleştirecek neredeyse. Oysa en iyi kendi bilir ki (kendi özel işinden dolayı) bu yaz sezonunu Yalova esnafı Araplar sayesinde iyi geçirmiştir.

 
Eğer gözden kaçırdıysa muhasebe kayıtlarını tuttuğu vergi mükelleflerinin defterlerine söyle bir bakıverse görecek gerçeğin ne olduğunu.
Sayın il başkanı!


Laf ebeliği yapıp Yalova’da sizin gibi düşünmeyenlere çamur atacağına, Yalova’nın yüksek bir tepesine çıkıp Yalova için ne yapabiliriz deyip kurmayları ile birlikte kamuoyunun önüne bir proje koyun.



Konuştuğunuz her kelimenin,  konuştuğunuz her konunun gerçeklerini Yalova’da gazetecilik yapan herkes çok iyi biliyor.



Eğer bir acz içindeyseniz, bu başkanlık size ağır gelmiştir.



Siyaset bu değildir!



Bunun adına siz siyaset diyorsunuz, siz siyasetçi olamazsınız.



Kendinizi daha fazla küçük düşürmeden gereğini yapmalısınız.







- - - -