Hiç dikkat ettiniz mi? Cola yine etkileyici, yerel kültürel ögeleri kullanarak inanılmaz damardan giren bir reklam yaptı. Helal olsun bizim reklamcılara. Bütün yaratıcı kabiliyetler zaten 1980 darbesinden sonra reklam sektörüne kaymıştı. Şimdi de yine en kabiliyetli yaratıcı beyinler reklam sektöründe.Tüketim toplumu  ve ekonomisi reklam sektörü olmadan asla ayakta duramaz.

Cola’nın son Ramazan ayı için yaptığı reklamı biraz deşelim, bakalım neler ortaya çıkıyor.
Bilindiği üzere Ramazan Ayı en mübarek aylardan bir tanesi.Ramazan Ayı, oruç tutarak hem bedeni hem de duygusal mental yapımızı olabildiğince arı ndırmayı hedefler.Orucun gerçek hedefi bedeni toksinlerden arındırmaktır. Çünkü toksinlerden arınmış bir beden manevi algılara daha açık olur. Manevi algıları genişleyen kişi ışıldayarak aydınlık bir hal alır.Tüm bunları sağlamak için gerçekte oruç tutmak bizim toplumumuzda gelenekselleşmiş tarzda zengin iftar sofralıyla oruç tutmaktan çok farklıdır.Katiyen toksik  olan yapay maddeler içermeyen  günümüzde organik tabir edilen gıda maddeleriyle minimal düzeyde hayvansal protein, maksimal düzeyde saf su, daha çok tahılgiller ve sebzeyi tercih ederek minicik porsiyonlarla tutulmalı. Bizde tabii böyle birşey yok.

Aslında o israfa varan zenginlikteki iftar sofraları da Ramazanın anlamıyla zıt. Ama yine de bir geleneksellik çerçevesinde kendine göre bir atmosferi ve sıcaklığı var. İsraf , yanlış ve aşırı fazlalıkta  beslenme yetmiyormuş gibi, bir de elin Colası bizim İslam aleminin  Ramazan sofralarını aydınlatma misyonunu üstlendi sonunda. Eeh elin adamı haklı, sen kendin kendini aydınlatamıyorsun, piyasayı boş bulan el gelir aydınlatıverir. Neyle aydınlanırız bu kez? Efendim, GeorgeTown İslamına uygun olarak tabii ki  colayle, iftardan sonra bir de çiklet atarsın ağzına, hem sindirim hızlanır, hem de tam American İslama uygun tarzı sıkı bir muslim oluverirsin.
Eyyy George Town'lı T.C. Sağlık Bakanlığı. Hani kamu sağlığına el attı ya bakanlığımız, obeziteyle mücadele, içme sularının denetimi , okul kantinlerinin denetimi  gibi konularda ciddi ve etkin ataklar yaptı.Bunları herkes memnuniyetle karşıladı.

Allah Rızası için, kamu sağlığı hayrına şu asitli ve şekerli içeceklere de savaş açsın. Yapay aromalar, boya, koruyucular, asit şeker ve Cola da olduğu gibi sinir sisitemine direkt olarak etki ederek uyarıcı maddeler ya da coffein içeren içecekleri mercek altına alsa ....

Hadi topyekun engellemekten vazgeçtim , çünkü millet zaten 50 senedir BAĞIMLI oldu,ama hiç olmazsa, bir matah üretiyorlarmış gibi yapmaları yetmiyormuş gibi bir de Ramazan soframızı aydınlatma iddiasıyla ortaya çıkmasını neresi engelliyorsa engellesin. Evet, ben bu konuda YASAK istiyorum. cola tam olarak orucun vücuttan attırmaya çalıştığı o toksin maddeyi vücumuza aydınlatarak bir de üstelik sokuyor. cola orucla tam olarak zıt çalışyor.GeorgeTown bu konuyu atlamış , ama biz atlamayız.

İslamı bu kadar amerikanlaştırmak ne demek oluyor  acaba. İslamın amerikanlaşmaya değil,  zaten evrensel olan mesajı  EVRENSELLETİRMEYE  ihtiyacı var. Tabii , bizimkiler ABD nin kucağına oturunca, bu evrenselleştirme işi amerikanlaşmaya dönüşüveriyor.Allahın Aşkına, Biz farklı düşünürüz, İslamı her yere sokarız iddiasıyla yola çıkan bu iktidar, elin saldırgan emperyalistinin emellerine alet olup da İslamın her yerine Batı Emperyalizmini sokmasınlar sakın.

Ramazan sofralarını cola değil,ayranımız, limonatamız, şerbetlerimiz, saf meyve sebze suları ve su aydınlatabilir, ama cola asla aydınlatamaz.

Vatandaş gak dese buluttan nem kapan bizim iktidar bu buluttan neden nem kapmadı anlamadım valla.
Yahu, Osmanlı da cola mı vardı?

Bir sonraki Ramazana kadar bu konuda hem bizler vatandaş olarak hem de yetkili makamların biraz düşünüp taşınmalarını ümit ediyorum....