Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ifadelerine başlanan aralarında dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp ve Ünal Akbulut'un da bulunduğu 26 kişinin sorgusu devam ediyor. Öğle saatlerinde başlanan sorgulamada, şüphelilere yöneltilen sorular ve suçlamalar dikkat çekti.

TELEVİZYON DİZİLERİ SORULDU

Gözaltındakilere yöneltilen suçlama ve sorulardan bazıları şöyle: 'Deniz Kuvvetleri Komutanlığı aracılığıyla yapılan fişleme ve bu fişlemenin komuta kademelerine gönderilmesi', 'Vali, kaymakam, belediye başkanları, dernekler, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yazarların biyografi ve siyasi görüşlerinin yer aldığı fişleme dosyaları', 'Psikolojik harekat ve irtica ile ilgili hazırlanan belgeler', 'Batı Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapor ve günlük oturum formları', 'Batı Çalışma grubunun harekat konsepti ile ilgili çalışmalar', 'Eylem planları', 'Sevilen dizilerden Tatilciler, Bizimkiler ve Süper Baba'nın senaristleriyle görüşülüp laiklik vurgusunun yapılmasının istenilmesi', 'Batı Çalışma Grubu'nun içinde yer aldınız mı?', Canlı Bahis 'Size herhangi bir görev verildi mi?', 'Batı Calışma Grubu'nun amacı neydi?'

AMBULANS HAZIR BEKLETİLDİ

Öte yandan Aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın bulunduğu 26 şüpheli, geceyi de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçirdi. Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans, tedbir amaçlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önünde bekletilirken, gözaltındakilerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi.

VIP KONUK

Gözaltında bulunan ve aralarında emekli Orgeneral Bir ve emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp ile Ünal Akbulut'un da bulunduğu 26 kişinin, akşam yemeğini polisin sunduğu tabldotta yedikleri ve herhangi bir özel isteklerinin olmadığı öğrenildi. Gözaltındakilerin aynı şekilde sabah da polisin sunduğu tereyağı, zeytin, peynir, reçelden oluşan mönüden kahvaltı yaptığı kaydedildi. Öte yandan gözaltında bulunan Orgeneral Bir ile emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp ile Ünal Akbulut'un geceyi polisin 'VIP' olarak nitelendirdiği ayrı bölümde geçirdikleri kaydedildi. Emekli Orgeneral Bir'in moralinin iyi olduğu ve yanındakilerle sohbet ettiği kaydedildi.

3'Ü YURDIŞINDA, 2'SİNE ULAŞILAMADI

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan diğer 5 kişiden 3'ünün yurt dışında bulunduğu, 2'sine ise henüz ulaşılamadığı belirtildi. Yarın Adliye'ye sevk edilmesi beklenen şüphelilerin, buradaki ifadelerini özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in alacağı kaydedildi. Savcı Çetin, 12 Eylül darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkındaki iddianameyi de hazırlamış ve davaya duruşma savcısı olarak çıkmıştı.

Editör: TE Bilişim