Moskova’nın Sokolniki dinlenme parkında faaliyete başlayan Buz Gezegen adlı sergide, buz heykeltıraşları tarafından hazırlanan ilginç buz figürler Moskovalıların ilgi odağı oldu. Aralarında Michael Jackson, Marilyn Monroe, Freddie Mercury, Ozzy Osbourne, Britney Spears, Elvis Presley, Lady Gaga, Uitni Hyuston gibi isimlerin  bulunduğu ünlülerin buzdan yapılmış heykelleriyle fotoğraf çektiren ziyaretçiler, buz heykel sanatına hayran kaldılar. Buzdan yapılmış otel, cezaevi, tuvalet, cennet bahçesi, korku odası ilginç görüntülere sahne olurken, buz figürlerin 3-D teknolojisi ile ışıklandırılması sergiye ayrı bir renk kattı.

Yevgeniy Patrakin isimli ziyaretçi, buraya torunuyla geldiğini belirterek "Sergi gerçekten çok güzel. Buzdan bu kadar güzel heykeller yapılabileceğini hiç tahmin edemezdim. Bunları yapanları gerçekten tebrik ediyorum” dedi. Yuliya Mansurova isimli diğer bir ziyaretçi ise buraya özellikle ünlü yıldızların buz heykellerini görmek için geldiğini belirterek şunları söyledi: "Çünkü, onlarla gerçek hayatta karşılaşmak herkese kısmet olmuyor. Burada ise bu yıldızlarla birlikte fotoğraf çektirme fırsatı bulduğum için çok mutluyum.” Timur Oçirov da, burada buz heykellerini gördüğü ünlülerin her birinin hayranı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ne kadar buradaki ünlüler gerçek değil sadece buz heykel olsalar bile onlara dokunmak ve birlikte fotoğraf çektirmek çok hoş.”    

Natalya Fomina isimli Rus vatandaş, serginin gerçekten çok güzel olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "Her yaştan insanın burada kendilerine uygun bir şey bulmaları mümkün. Dolayısıyla herkese bu sergiyi ziyaret etmelerini tavsiye ederim.” Buz sergisinin Mayıs ayına kadar ziyarete açık olacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim