Çevre haftası etkinlikleri içinde aktif bir şekilde yer alan Yalova İl Temsilciliği önemli bazı çevre sorunlarının kamuoyu gündeminde daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti. Tema İl Temsilcisi Faruk Tezcan " VOPAK ve Termik Santrala odaklanan STK'lar ve Yalova Kamuoyu bazı konuları gözden kaçırmaktadır.Bunların içinde en önemlilerinden biri  Gökçe Barajı koruma bandının özel hükümlerle daraltılmak istenmesidir. Geçtiğimiz günlerde DSİ tarafından yayınlanan rapora TEMA olarak aynen katılıyoruz.2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden çıkarılan Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği hükümlerinin aynen uygulanmasını istiyoruz. Unutmayalım Yalova'nın Gökçe Barajı'ndan başka su kaynağı yoktur.
İl Genel Meclisi Haziran 2012 toplantısı gündeminde “Yalova Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı”na göre oluşturulan özel hükümlerin 25.000 lik plana işlenmesi yer almaktadır. Meclis üyelerinin sorumlu davranarak bu özel hükümleri kabul etmeyeceklerine inanıyoruz. Zaten bu konuda Tema,Yeşil Körfez  Su Birliği ve Mimarlar Odası'nın açtığı davalar sürüyor. 
Konu TEMA olarak yakından takip edilmektedir.Geçtiğimiz Hafta Yalova'ya gelen TEMA Genel Müdürü Serdar Sarıgül'e il Temsilciliği olarak ayrıntılı bilgi aktarılmıştır." dedi.
"SUYUMUZ VARLIK DEĞİL DARLIK OLMASIN"
Suya erişim hakkı temel ve yaşamsal bir haktır, ayrıcalık veya öncelik tanınamaz diyen TEMA Vakfı, Dünya Çevre Günü’nde, suyu varlık olarak tanıyan, yaşam için vazgeçilmez bir hak olduğunu kabul eden ve tek elden katılımcı yaklaşımla yönetecek bir Su Yasası’nın çıkarılması çağrısında bulundu. 
TEMA Vakfı Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütü olarak, nasıl bir su yasasına ihtiyacımız olduğuna dair hazırladığımız TEMA Vakfı Su Kanunu Tasarı Taslağı’nın dikkate alınmasını bir kez daha talep ediyoruz. Eğer gerekli tedbirleri almazsak yakın bir gelecekte suyumuz bizim için 'varlık' değil 'darlık' olacak" denildi.

Editör: TE Bilişim