Proje liderliğini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı kivi projesinde;  yerel ortaklar ve il müdürlüğünden katılımcılardan oluşan heyet, 11-18 Kasım tarihleri arasında bir hafta süreyle yurtdışı hareketlilik kapsamında İspanya’nın Galicia bölgesinde kivi hasadıyla ilgili programa katılacak.

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projenin yurtdışı hareketlilik gezisine katılacak katılımcılarla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: “Proje Lideri olan kurumumuzdan katılımcı sayısı 6 kişidir. Projemizin yerel ortaklarından olan Altınova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına 2 kişi, Çiftlikköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına 2 kişi, Karamürsel İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına 1 kişi, Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına 2 kişi, Yalova Ziraat Odası Başkanlığı adına 1 kişi, Kivi Üreticileri Birliği adına 2 kişi  olmak üzere toplam 16 katılımcı yer alacak.

Kamu kurumlarında görev yapan bu katılımcılardan her birinin en az lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olması gerekiyor. Ayrıca bitkisel üretim, gıda güvenliği ve çiftçilerin eğitimleri konularının en az birinde uzmanlık sahibi, ‘Kivi yetiştiriciliği’ konusunda belirli bir birikime sahip, eğitim almış, çalışmalara katılmış, gönüllü, yayım konusunda görev yapan, en az orta düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olma vasıflarını taşıyacaklardır.

Ayrıca, Kivi Üreticileri Birliği adına 2 kişi ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığı adına 1 kişilik proje hareketlilik kontenjanları vardır. Bu katılımcıların her biri ise en az üç yıllık bir çiftçi örgütünde çalışma deneyimi olan ya da bu örgütlerde danışman olarak görev yapan, lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim almış, Çiftçi örgütleri kivi  yetiştiriciliği konusunda birikimli,  hareketlilik sürecinde elde ettikleri kazanımları tarım sektörüne ve hedef kitleye aktarabilecek özelliklere sahip kişiler olacaktır.”

Editör: TE Bilişim