NATO'nun 2012 yıllık raporunun açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Rasmussen, İsrail bombardımanına ilişkin bilgilerinin bu aşamada kısıtlı olduğunu belirterek, konu hakkında yorum yapmaktan çekindi.

Rasmussen, 2012 değerlendirme raporunda Afganistan'daki operasyonlar, Türkiye'ye verilen destek, akıllı savunma projeleri, dijital savunma, ortaklık ilişkileri, korsancılıkla mücadele gibi NATO'nun yıllık gündeminde olan konuların işlendiği rapora ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail ve Suriye arasında yaşananların Türkiye sınırında patriotlar ile varlık kazanan NATO'ya nasıl etkileri olabileceği sorusuna Rasmussen, "Bu bölge yakınlarında bizi ve görevimizi etkileyecek herhangi bir aktivite yok ancak yine de gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Rasmussen, Mali'deki gelişmelerle ilgili olarak ise, "NATO'yu bir organizasyon olarak Mali'de görmüyoruz ancak özellikle Fransa olmak üzere müttefik ülkelerin bireysel olarak adım atmaları ve insiyatif almalarını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Füze savunma sistemleri konusunda Rusya'ya mesajlarını yineleyen NATO Genel Sekreteri, "Füze savunma sistemleri konusunda ortak hareket etme ve işbirliği yapma önerimiz hala geçerlidir. Bu konu her iki tarafında ortak çıkarınadır. Umarız Rusya da konuya böyle bakmayı tercih eder" ifadelerini kullandı.

Açıklanan yıllık raporda üç paragraf ile Türkiye'ye gerek jet düşürülmesi olayı, gerekse sınır köylerine düşen bombalar sonrası NATO tarafından verilen sözlü, yazılı ve askeri desteğin önemine dikkat çekiliyor.
Editör: TE Bilişim