Cadillac'ın, çevre dostu tasarımlarından 2014 model ELR, General Motors'un "T Cell" teknolojisinin en yeni versiyonunu barındırıyor. Araç, yakıt sarfiyatını düşürmek için normal motorunun yanı sıra iki elektrikli motorla birlikte çalışıyor.

Cadillac'ın pazarlama müdürü Sabin Blake, "Bu teknoloji ilk olarak Chevy Volt da kullanıldı. Şu Opal Ampera, Holden VolT ve Vauxhall Volt'da da mevcut" dedi.

Bu sistemi kullanan müşterilerinin şu ana kadar 305 milyon kilometre yaptıklarını söyleyen Blake, "Bu, dünyanın kendini kanıtlamış en iyi tahrik sistemidir" şeklinde konuştu.

Avrupa başta olmak üzere küresel otomotiv pazarlarındaki daralmanın aksine, ekonomik yükselişe paralel olarak oldukça hareketli olan Türkiye pazarı, Amerikalı üreticilerin ilgisini çekiyor.

Chevrolet'nin satış sorumlusu ise, köklü bir marka olduklarını belirterek, yeni pazarlarda farklı büyüme stratejileri izleyerek yer edinmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye dahil bazı ülkelerde son yıllarda satışlarını artırmaya çalıştıklarını söyleyen satış sorumlusu, yükselen ve yeni ortaya çıkan piyasalarda yer edinmek için küçük, daha ucuz ve ekonomik otomobiller üretildiğini belirtti.
Editör: TE Bilişim