Selpak tarafından 2002 yılında başlayan ve 64 ilde 6 milyon 208 bin ilkokul öğrencisine verilen kişisel hijyen eğitimlerinin Yalova ayağı başladı. Bu kapsamda Haziran ayına kadar sürecek olan eğitimlerin ilki 75. yıl Ziya Gökalp İlkokulu'nda Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Tosun ve İpek Kağıt Fabrikalar Direktörü Erdem Ülkümen'in katılımı ile  gerçekleştirildi. Ders öncesinde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na proje hakkında bilgi veren İpek Kağıt Fabrikalar Direktörü Erdem Ülkümen 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu söyledi. Yalova'da 12 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Ülkümen eğitimlerin Haziran ayında sona ereceğini dile getirdi. 

Hijyen'e çok önem verdiğini dile getiren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise, "Her şey insan içindir. İnsan varsa her şey vardır. Eğer çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek ülkemizin geleceği de iyi olur. Eğer çocuklarımızı iyi eğitemezsek geleceğimize kaygıyla bakmak zorunda kalırız. Okullarda yaptığımız denetlemelerde tuvaletleri de kontrol ederim. Orada tuvalet kağıdı gördüğümde bu beni sevindirir. Zira temizlik ve hijyeni çok önemsiyorum" dedi.
Ardından Kişisel Hijyen Eğitimi'nin verileceği sınıfa çıkan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra onlarla aynı sıralara oturarak eğitime katıldı. Öğrencilerle birlikte eğitmenlere sorularda yönelten Cebiroğlu Yalova'da gerçekleştirilen eğitim için ve İpek Kağıt Fabrikalar Direktörü Erdem Ülkümen'e teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim