75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında resmi olmayan sonuçlara göre 16 Türkiye 1.cisi çıkartarak bir rekora imza attı.
75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu takip ettiği modern ve ilkeli öğretim sistemi sayesinde özel okulları geride bırakıyor. Bunun en somut örneği ise TEOG sınavında yaşandı. Sınavın ilk ayağında 1 Türkiye 1.cisi çıkartan okul sınavın 2. ayağında ise 16 Türkiye 1.si çıkartarak büyük bir başarıya imza attı. 240 öğrencisinin sınava katıldığı okulda 16 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevapladı. 16 öğrenci ise sınavı sadece 1 yanlış cevapla, 19 öğrenci 2 yanlış cevapla bitirdi. 105 net ortalaması yakalayarak ulaşılması güç bir noktaya ulaşan okulun başarısın temelinde ise öğrenci, öğretmen, yönetim veli dörtgenindeki özverili ve kararlı bir çalışma sistemi yatıyor. Yazdan itibaren başlayan kurslara öğrenciler ciddi bir katılım sağladılar. Öğretmenler ise kurs süresince öğrencilerin gelişimini an be an takip ederek gerekli görülen noktalarda dokunuşlar gerçekleştirdiler. Kazanım Değerlendirme Testleri ise bu süreçte sürekli gerçekleştirilerek öğrencilerin seviyeleri test edildi. Süreklilik kazanan sonuç analizleri ile öğrencinin başlangıçla geldiği nokta arasındaki fark kayıt altında tutuldu. Okulda sürdürülen yetiştirme kurslarına bir de öğretmenlerin özverili çalışması eklendiğinde başarı kaçınılmaz bir hal aldı.
Bu durum öğrencileri olduğu kadar velileri de memnun etti. Okul yönetiminin ortaya koyduğu modern eğitim sistemi sayesinde çocuklarını dershane ya da etüt merkezlerine gönderme gereği duymadıklarını belirten veliler, gelen başarılı sonuçlarında eğitim sisteminde izlenen yolun doğruluğunu ortaya koyduğunu belirttiler. 

Editör: TE Bilişim