Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu merkez yerleşkede süren çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Merkez yerleşkede Selçuklu, Osmanlı ve Modern mimarinin örneklerini yansıtacak binaların yer alacağını dile getiren Prof. Dr. Eruslu, "Yalova Üniversitesi Türkiye'nin en küçük kamu üniversitesidir.  Yaklaşık 940 dönüm arazi üzerine kuruluyuz.  Bu alanın %40'lık bölümü uygun olmayan alan. %20'lik bölümü orman geri kalan alan ise binalarımızı planladık. İlk master planda sayı olarak binalarımız çoğunluktaydı.  Şu anda yeni bir Master Plan hazırlığımız var. Hali Hazır İmar Planları İller Bankası tarafından 2000'li yıllarda yapılmış planlardı. Onları revize ettik.  Şu anda yeni imar planı için Yalova Belediyesi'ne başvuruda bulunduk.  İmar Planımızda bazı değişiklikler yapıyoruz. Karayolu ve bizim teknik alanlarımızın yerleri değişecek. Minimum alandan maksimum kapalı alan oluşturmaya çalışıyoruz. Alanımız çok az. İleride Yalova Üniversitesi Uluslararası bir statü kazanacak. O nedenle peyzajıyla, yollarıyla, binalarıyla ve altyapısı ile örnek bir üniversite yapmaya çalışıyoruz. Hukuk fakültemizin kaba inşaatı bitti. Binalarımızda Selçuklu Mimarisinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz.  Kampüsümüzde 3 tip binalar olacak. Bunlarda Selçuklu, Osmanlı mimarisinin yanısıra Modern Mimarinin örnekleri yer alacak. Bu yılın Nisan ve Mayıs aylarına kadar 3 binamız cepheleri şekillenmiş şekilde tamamlanacak.  Altyapı ihalesini yaptık. 1 aya kadar yer teslimi yapıyoruz. Mevsim şartları el verirse hemen başlayacağız. İlçelerdeki binalarımızda da tadilatlarımız sürüyor. termal'de ki Rehabilitasyon Merkezinde de çalışmalar hızla sürüyor. C Blok tamamlanmıştı. A Blok ise bu hafta itibarı ile tamamlanıyor. Okulumuz oraya taşınacak ve o binayı kullanmaya başlıyoruz. Her şeyi ile çok güzel bir bina oldu. Hukuk Fakültesi 3 ay içerisinde, Merkezi Araştırma 2 ay içerisinde, İktisat Fakültesi ise Ağustos ayının ortalarında bitmiş olacak. Geriye sadece Mühendislik Fakültesi kalıyor. Onu da yıl sonuna kadar bitireceğiz. Spor alanlarında çalışmalar hızla sürüyor.  Açık spor alanları bitti. Kapalı spor alanlarının yapımı sürüyor. 2 ay içerisinde kapalı alanları tamamlamayı istiyoruz. Altyapıyı da tamamlarsak seneye merkezdeki 2 binamızı boşaltmış ve merkez kampüste 5 bin öğrenciye eğitim öğretim vermeye başlamış oluruz. 2016 yılı sonunda merkez yerleşkesini %50 mertebesinde tamamlamış oluruz." dedi. 

Rektörlük Binası İhale Aşamasına Geldi

Rektörlük binasının da ihale aşamasına geldiğini dile getiren Eruslu, "Hazırlı aşamasında ki çalışmalar da var. Şu anda yemekhane ikmal inşaatı sürüyor. bin 700 metre karelik bir mutfak ve yemekhane yapıyoruz.  Ayrıca Akkök Grubu da üniversitemize 10 milyon TL bağışta bulundular. Rektörlük binamızın hazırlık aşaması bitti. Maliyet aşamasındayız. 1 ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz.  2016 yılında da rektörlük binamızı bitirmeyi hedefliyoruz. Rektörlük binası toplam 12 bin 240 metre kare kapalı alana sahip olacak. Mühendislik Fakültesi 12 bin 600 metre kare, Merkezi Araştırma Laboratuarımız 12 bin 600 metre kare alanda kurulacaklar. Binalar şu anda kullandığımız standart binaların 3 yada 4 katı büyüklüğündeler. Sosyal donatıları fazla alanlar yapıyoruz. Tepelerimizi altyapıyı yaparken tıraşlayarak manzaralı alanlar oluşturacağız. Yine arka tarafta Kelebek Vadisi ve Botanik Bahçesi oluşturacağız" diye konuştu.

Yaşam Merkezi  Yalova'nın En Büyük Binası Olacak


Öte yandan üniversite yerleşkesi içerisinde bir Yaşam Merkezi planlandığını vurgulayan Eruslu, "Rektörlük Binasında Öğrenci Yaşam merkezi ve merkez dersliklerin yer alacağı bir bina planlıyoruz. Yalova'nın en
büyük binası olacak 55 bin metre kare civarı toplam alanı var. İlk etapta 35 bin metre kare alanı ikinci etapta ise 20 bin metre kare alan planlıyoruz. 2016 yılı yatırım programına girecek. Bu yıl içerisinde de uygulama projelerini çizeceğiz. İlk etap ihaleye de çıkacağız. 12 bin metre kare civarında kapalı otopark, alışveriş merkezi, mediko-sosyal merkezi, derslikler ve kütüphane ile restoran yer alacak. 2016 yılında ihaleye çıkarsak 2018 yılında ilk etap, 2020 yılında da ikinci etabını tamamlayacağız" dedi.

Engelli Dostu Üniversite


Kampüs yapılırken engellilerinde düşünüldüğünü ve onlara yönelik planlamalar yapıldığını vurgulayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Engellilere yönelik düzenlemelerde yapıyoruz.  Merkezde ki 6 ilçelerde ki 3 binayı engellilere uygun hale getiriyoruz. Bu çalışmalar %80 oranında bitti. 5 engelli asansörü yaptıracağız. Tüm tuvaletler engellilere uygun hale getirildi. Rektörlük binasında tüm izleri yaptık. Dış izlerin yapımına başlıyoruz. Tuvaletlere acil çağrı butonları yaptık. Engelli danışma bankoları yapıyoruz. Bu bankolarda telefon ve yönlendirme levhaları olacak.  Barilla alfabeli tabelalarla tüm binaları göstereceğiz.  Yine katların küpeşteleri özürlülere özel yapılacak. Küpeştenin altında Barilla alfabeleri yer alacak. Engelli küpeşteyi tuttuğunda hangi katta olduğunu bilecek" dedi. 

Editör: TE Bilişim