Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, Yalova Seyahat, Yalova Servisçiler Odası ve Özdilek AVM tarafından yürütülecek olan “Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor” projesinin 2.si, “Sinemaya gitmeyen öğrenci kalmasın” sloganı ile düzenleniyor. Projenin bu yıl ki protokolü de Özdilek AVM’de gerçekleştirilen programla imza altına alındı. Protokole Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Çibir, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Özdemir imza koydu.

“Kültürel ve sanatsal etkinlikler önemlidir”
Protokol sonrasında konuşan Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planladığı, “Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor” projesinin bu yıl 2.sini düzenliyoruz.  Kültür ve sanatın yaygın eğitimin tamamlayıcı unsurları olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımız sadece ifade ve beceri dersleriyle değil yüklemenin ötesinde yavrularımızı sanat ve kültürle buluşturmak da bir o kadar önemlidir. Bu yıl 3 bin öğrencimizi sinema ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

“Desteğimiz sürecek”
Öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerle buluşturulmasını önemsediklerini dile getiren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Özdemir ise, “Yalova’da ki öğrencilerimizi bu yıl da sinema ile buluşturacağız. Yalova Belediyesi olarak halkın kültürel etkinliklerle buluşturulmasına katkı sağlanmasını önemsiyoruz. Bu etkinliğe de o nedenle ayrı bir önem veriyor ve içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm paydaşlarımıza da projeye sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Sanat çocukları kötü alışkanlıklardan korur”
Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Çibir ise bu tip etkinliklerin çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığına vurgu yaptığı konuşmasında, “ Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği paydaşlığında çatı bir protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde ortaokul düzeyindeki öğrencilerimizi sinema ile buluşturmaya başladık. Öğrencilerimizi sanatla ve kültürel etkinliklerle buluştururken kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmalarını amaçlayan bu etkinlik kapsamında geçen yıl da il merkezi ve ilçelerdeki 3 bin öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Bu yıl da 3 bin öğrenciyi sinema ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin il merkezi ve ilçelerdeki okullardan alınarak Çiftlikköy ilçesinde yer alan Özdilek AVM’ye taşınması işini ise Yalova Seyahat firması, Yalova Servisçiler Odası ve Yalova Belediyesi üstlenecek. 1 ay içerisinde 3 bin öğrencinin sinemayla buluşacağı etkinlik kapsamında, “Ertuğrul”, “Ayla”, “Doru”, “Bizim Köyün Şarkısı” adlı filmler gösterilecek.

Editör: TE Bilişim