Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü 2016 yılında şu ana kadar açtığı 780 kursta 15 bin 620 kursiyere belge verdi.  Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan yıl sonuna kadar kurs sayısını bine çıkartacaklarını dile getirdi.
Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan 2016 yılından 2017 Mayıs ayına kadar yapılan çalışmaları, açılan kursları ve bu kurslardan faydalananların sayılarını değerlendirdi. Doğan şu ana kadar toplam 780 kurs açtıklarını belirterek, "Şu anda 780 tane kurs açtık. Bu kursların içerisinde mesleki kurslar var, hobi amaçlı yapılan kurslar var. Sportif, sosyal ve kültürel kurslar var. Yaklaşık olarak 2016 yılından 2017 Mayıs ayına kadar yılının 15 bin 620 kişiye belge verdik. Sürekli kurs açılışımız devam ediyor. Her gün neredeyse kurs açar hale geldik. Yılsonuna kadar tahminimce bin  tane kurs açmış olacağız. Kursiyerlerimizde 20 binin üzerinde olur. Diğer yıllara oranla artış var. Geçen yıl kurs sayımız bine yakındı bu yıl, bini de geçebiliriz” diye konuştu.

 “Biz hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz” diyen Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün mahallelerde, köylerde, beldelerde kurs açma imkanımız var. Vatandaş hangi kursu istediyse o kursu açıyoruz. Bu ayın sonunda bütün umut merkezlerinde açmış olduğumuz kursların sergisini açacağız. Bayanlarımız açmış olduğumuz kurslarımızda el becerilerini ticarete dönüştürme fırsatı buluyorlar.”

Editör: TE Bilişim