Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şubesi'nin düzenlediği yaz kursu Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerle son buldu.
10 Temmuz-10 Ağustos arasında AGD Yalova Şubesi tarafından düzenlenen 5 haftalık yaz kursu sona erdi. Öğrencilerin 5 hafta boyunca Kur'an, siyer, ilmihal, akaid derslerinin yanında, yüzme, futbol, pikni ve su savaşı gibi sosyal aktivitelerle eğlendiği yaz kursu RDKM'de düzenlenen etkinliklerle son buldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen, “Bizler geçmişte  iyinin, doğrunun, faydalının, güzelin ve adil olanın yeryüzüne hakim kılınması için çalışmış, zamanının en muhteşem medeniyetine sahip olmuş aziz bir milletin evlatları olarak, onların bize emanet ettiği bu kutlu yoldan yürümekteyiz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak ahlak ve maneviyat tahribatının doruğa ulaştığı günümüzde milli ve manevi değerleriyle donanımlı, çevresine gelişen olaylara karşı duyarlı ve sosyal hayatında başarılı bir nesil yetiştirmek gayesiyle başladığımız bu yolculukta bir yaz etkinliklerini daha geride bıraktık. Yarışmalarla, oyunlarla hem eğlenerek, hem de öğrenerek geçirdiğimiz 5 haftayı en güzel şekilde sonlandırmak için burada bulunmaktayız. En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Etkinliklerin geleneksel hale getirildiğini, gelecek yıl için daha kapsamlı bir programlar düzenleyeceklerini belirten Özen, şunları kaydetti: “Elbette ki yeni bir dünya için ebed yolcusu bir gençlik yetiştirme yolundaki çalışmalarımız sadece yaz süreci ile kısıtlı değil. Okul döneminde de devam eden kış etkinliklerimiz ile de genç kardeşlerimizin manevi ve ahlaki eğitimlerini sürdürmekteyiz. Bizler, asrın bize verdiği görevin farkında olarak az önce de belirttiğimiz gibi bu ahlaki ve manevi tahribatın en yoğun olduğu şu günlerde genç kardeşlerimizi şerre fren ve hayra motor olacak şekilde eğitmeye gayret ediyoruz. Siz değerli velilerimizden beklentimiz, bize olan desteklerinizi esirgememenizdir.” Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda ney dinletisi, şiir dinletisi, Kur'an Tilaveti ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Programın sonunda öğrencilere mezuniyet diplomaları takdim edildi.    

Editör: TE Bilişim