“Bilinçli aile” temasıyla düzenlenen, eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, ailenin korunması, güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen aile eğitim programlarıyla, aile içi sorunların çözülebilmesi, aile içi iletişimin güçlendirilmesi faaliyetlerinin 2009 yılından bu yana sürdürüldüğünü ifade etti. Bunun yanında evlilik öncesi eğitim programlarının da büyük bir hızla devam ettiğini aktardı.

Böylesine güzel bir mevsimde, atmosferde, ayda ve önemli bir konuda burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, aileyi konuşurken iki boyutta anlatmak istediğini söyledi. Aslanhan, ''Bir tarafta ailenin en temel bireyleri olan çocuklarımız. Sonrasında da eşlerle olan boyut önem arz ediyor. Bugün maalesef Türkiye'de eşiyle problemi olmayan kimse yok. Olur da hasbelkader eşiyle arası iyi olan varsa, çocuğuyla problemi olmayan kimse zaten yok. Herkes sıkıntılı. Bazen soruyorlar. Hocam mutlu ve huzurlu bir yuvanın yolu nedir? Diyorum ki bilsem ne işim var Yalova'da. On sekiz yıldır bu işi yapan, yaklaşık iki yüz elli tane seminer vermiş bir kardeşiniz olarak mutlu ve huzurlu bir yuvanın yolunun tek kelimeyle samimiyetten geçtiğine inanıyorum. Bugün maalesef anne, babalar, eşler olarak samimiyetimizi kaybetmiş durumdayız.'' diye konuştu.

Çocukların gelişmelerinde problem olduğuna dikkat çeken Aslanhan, yirmi yıl önce kullandığı bir cümleden dolayı topa tutulduğunu ama geçen sürenin kendisini haklı çıkardığını vurguladı. Aslanhan, ''Küçük erkek çocuğu olan babalar eğer acil tedbirler almazsanız, önümüzdeki yirmi otuz yıl içerisinde erkek çocuklarınızı evlendiremeyeceksiniz. Cinsiyet problemi yaşayacaklar. Bunu neye dayanarak söyledim? Biz küçükken babamız gibi yürür, babamız gibi konuşur, babamız gibi olmaya çalışırdık ama şimdi çocuklar babayı evde görmedikleri için anneyle daha çok beraber oldukları için kişiliğin ve karakterin ağırlıklı olarak şekillendiği anaokullarında da bayan hocalarımız olunca, çocuklarımızın yetişmelerinde ciddi sıkıntılar oluyor. Kızlarımıza ve erkek çocuklarımıza farkında olmadan farklı mesajlar vermeye, farklı yönlendirmeye başladık. Bu anlamda lütfen çocuklarımızı cinsiyetlerine göre yetiştirme konusunda biraz daha dikkatli davranalım.'' ifadelerini kullandı.

Evde birlikte olduğumuz çocuklarımızın bizden ne öğrendiğinin çok önemli olduğunu da aktaran Aslanhan, çocuklarımızı koşulsuz sevmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Konferansın sonunda konuşmalarından ötürü eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan'a hediyelerini, Yalova Valisi Muammer Erol takdim etti.

Editör: TE Bilişim