Yalova Üniversitesi 20016/2017 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. Törene katılacağı belirtilen Maliye Bakanı  Naci Ağbal ise son dakika yaşanan bir gelişme ile programa katılamadı.
Yalova Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı düzenlenen tören ile açıldı. Yalova Üniversitesi Merkez Kampusu içerisinde bulunan kapalı spor salonunda düzenlenen törene çok sayıda davetli katılım sağladı. Düzenlenen törene CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Yalova Baro Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu’nun yanı sıra öğrenci ve akademisyenler de katıldı. Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, törenin düzenlendiği kapalı spor salonunun adının geçtiğimiz ayda Cizre’de şehit edilen Abdulhamit Kaya’nın verildiğini söyledi. Rektör Vekili Yıldırım tarafından Şehit Abdulhamit Kaya’nın ailesine de bir plaket takdim edildi.

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Üniversitesi’nde paralel yapıya asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Yıldırım, “8 yıl boyunca çeşitli sorunları birlikte yaşadık birlikte de çözüme kavuşturduk. Artık Yalova’nın gurur duyacağı bir üniversite olmak istiyoruz. Hedefimiz Yalova Üniversitesi’ni Yalovalılar ile birlikte inşa etmektir. Üniversitemiz 5 fakülte,4 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ve araştırma merkeziyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. Amacımız uluslar arası düzeyde eğitim alan, öğrencilerimizin düzeyini artıran, onları yaşam boyu üretken olmayı sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir. Tüm bunları gerçekleştirmek için de bir dönüşümü hayata geçirmek durumundayız. Yalova Üniversitesi’nde FETÖ veya tüm bölücü terör örgütü mensubu kim varsa hesabını soracağız. Ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
İslami İlimler Fakültesi Binası’nın temeli atıldı
Akademik yıl açılışının ardından Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Binası’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.  Buradaki törende de İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır fakülte hakkında bilgi verdi. Duaların da okunduğu temel atma töreninde ilk harç konuldu. Protokol heyeti, ilk harç için butonlara hep birlikte bastı.

Editör: TE Bilişim