Eğitimli bir neslin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğuna inanan Akkök Şirketler Grubu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Ateşböceği projesini Yalova’ya getirerek, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlarken, yaratıcılıklarına ve araştırmacı kişiliklerine de destek olmayı sürdürüyor.

Sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda taşınabilir eğitim projesiyle geniş kesimlere ulaşma hedefini gerçekleştiren Akkök, aynı zamanda Yalovalı çocukların geleceğe her bakımdan donanımlı hazırlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Bugüne kadar 9.416 çocuğun aktif olarak yararlandığı AKKÖK Yalova Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’nde, gönüllüler eşliğinde gerçekleşen etkinliklerde; çocuklar bilgisayar temel programlarını öğrenirken, kişisel gelişimlerini destekleyen ve “bilinçli bireyler” olma yolunda gelişmeler sağlayan programlara katılma fırsatı buluyor. 12 bilgisayarın yer aldığı bir “bilişim ve teknoloji alanı” ve kişisel gelişim – toplumsal değerler alanında etkinliklerin gerçekleştirildiği “serbest etkinlik alanıyla” Ateşböceği, önümüzdeki dönemde de etrafına ışık saçacak.

Akkök Ateşböceği sadece yaz döneminde 800 çocuğa ulaştı

Yalova’da faaliyetlerine başladığından bu yana Taşköprü, Öğretmen Yusuf Ziya, Şaban Temüge, Saffet Çam, Mareşal Fevzi Çakmak, İsmet Paşa Mazlum Palabıyık, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu, Atatürk, Müfettiş Hamdi Girgin İlköğretim Okulları’ndaki öğrencilere ulaşan AKKÖK Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, yaz döneminde de Yalova’daki faaliyetlerine ara vermeden devam etti. 

Okulların kapanmasının ardından, 15 Haziran 2012 tarihi itibariyle çocukların boş vakitlerini verimli kılmak adına TEGV’den 8 gönüllü ve 2 personel eğitime destek verirken; Hayat Mahallesi’nde hizmet veren AKKÖK Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi, yaz döneminde çevre mahallelerdeki 800 çocuğa ulaşarak kişisel gelişimlerinde farkındalık sağladı.

Her çocuğun 12 saatlik bir eğitim desteği almasına yönelik planlanan projede 6 saatlik “Bilgi Benim İşim” adlı bilgisayar ve teknoloji okuryazarlığı eğitimi, yine 6 saatlik “Eğlen-Öğren-Hijyen, Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum, Yurttaşız Katılımcıyız, Çevre, Trafik, Sağlık, Kendime Yolculuk” gibi farklı programlar yer alıyor.

Her yıl binlerce çocuğa ulaşılan eğitim faaliyetlerinin büyük bir bölümüne üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler destek verirken, projenin başlangıcından bugüne kadar toplam 86 gönüllü görev aldı. Bugün ise projede aktif olarak 64 gönüllü çalışıyor.

TEGV Ateşböcekleri hakkında;

Gezici Öğrenim Birimleri Projesi, Ağustos 1999 depreminin hemen ardından, eğitimin kesintiye uğramaması hedefinden hareketle, UMUT 2000 otobüsleri adı altında faaliyetlerine başladı. Projenin ulaştığı başarının ardından “Gezici Öğrenim Birimleri Projesi”  Ateşböceği modeli ile sürdürülebilir bir forma dönüştürüldü. 2010 yılında “Evimiz İstanbul” projesi için üretilen ilk tematik Ateşböceği ile sayıları 21’e ulaştı.

Ateşböceği gezici öğrenim birimleri çocuklara eğitim desteğinin her yerde verilebileceğinin canlı birer örneği olarak TEGV’ in hayata geçirdiği önemli ve iz bırakıcı projelerden biri ve Türkiye’de bir ilktir. Yılda ortalama 3.300 çocuğa hizmet verebilecek kapasitede olan Ateşböcekleri’ nin içinde aynı anda 12 çocuğun bilgisayarlı eğitim alabileceği 1 bilişim ve teknoloji odası, 12 çocuk kapasiteli 1 serbest etkinlik odası ve Ateşböceği sorumlusunun yaşam alanı bulunmaktadır.
Editör: TE Bilişim