Ormancılık Günü münasebetiyle Altınova Hersek bölgesinde ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da katıldı. Ormanların ülkelerin doğal güzellikleri ve ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden olduğunu söyleyen Müdür Ali Tosun, “Doğal güzelliklerimizin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin arttırılması için herkese önemli görevler düşmektedir. Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek, her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir. Bu bilinci öğrencilerimize de aşılamalıyız.

Öğrencilerimize sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir ülke bırakmak temel sorumluluğumuzdur. Onlara temiz bir çevre bırakmanın en önemli yolu da, ormanların korunmasından, geliştirilmesinden, genişletilmesinden geçmektedir. Ormanların korunması ve niteliğinin geliştirilmesi sürecinde, vatandaşlarımızı ağaçlandırma kampanyalarına katılmaya ve var olan orman varlığımızı korumada daha gayretli olmaya davet ediyorum.

Bu vesilesiyle, doğaya ve yaşama saygı duyan, yeşile gönül veren herkesin Dünya Ormancılık Gününü kutluyor; gelecek nesillere daha yeşil bir dünya ve Türkiye temennisiyle; ormanlarımızın korunması için canlarını feda edenleri de rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim