Yalova Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Arıcılık kursu yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar katıldıkları derslerde Arıcılığın en ince noktalarını öğreniyorlar.
Yalova Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Arıcılık Kursuna çok sayıda vatandaş katılıyor. Arı Yetiştiricisi Mürşit Korkut tarafından verilen eğitimlerde Arıcılığın en ince detayları anlatılıyor.  Kovan yapımından, Arıların bakımına ve bal sağımına kadar her detayın anlatıldığı kursu tamamlayan vatandaşlara belgeleri verilecek. Arıcılığın oldukça zor ama bir o kadar da karlı bir iş olduğunu belirten Arı Yetiştiricisi Mürşit Korkut, "Bu kursta Arıcılığı öğrenmek isteyen vatandaşlara detaylarıyla Arıcılığı anlatıyoruz. Kursa katılan vatandaşların anlatılanlara gösterdikleri ilgiden de son derece memnunuz. Kursun bu denli yoğun bir katılımla gerçekleşmesi, ilerleyen süreçte ilimizdeki Arı yetiştiricilerinin de artacağı anlamına geliyor. Bu da ilimizin Bal üretimini arttırır" diye konuştu.
Korkut konuşmasını şu sözlerle tamamladı, " Arıcılık potansiyeli yüksek oldukça verimli yaylalara sahiptir. Dolayısıyla düzenlenen bu kurs sayesinde doğal üretim ve bal sağma teknikleri konusunda birçok önemli bilgileri kursiyerlere aktararak, kursiyerlerimizin arıcılığı daha da geliştireceğine inanıyoruz. Arıcılığa hevesli olan, kendini geliştirmek isteyen ve arı ailesini yöneterek ürünlerinin satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen herkes arıcılık kursunda eğitim alabilmektedir. Kurs aynı zamanda hobi amaçlı öğretilen pek çok teknik eğitim sürecini içerisinde barındırabilmektedir"

Editör: TE Bilişim