Eğitim-İş sendikası tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Gençlerden Atatürk’e mektup” yarışması sonuçlandı. Türkiye genelinde 81 ilde olduğu gibi Yalova’da da yarışmaya katılan lise düzeyinde öğrencilerin mektupları değerlendirildi.
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Çiğdem Ertal, Emel Zehra Tunçinan ve Mustafa Aşina’dan oluşan yarışma jürisinin yaptıkları değerlendirme sonunda dereceye giren öğrencileri belirlediler. Yarışmada Yalova Anadolu Lisesi öğrencisi Mine Alçınkaya birinci, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Nazlı  ikinci ve  Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şura Gür ise üçüncü olarak belirlendi.  Mektuplar Türkiye geneli yarışması için sendika genel merkezine gönderildi.  Türkiye genelinde ilk üçe girecek eser sahiplerine Atatürk’ün Selanik’teki evine düzenlenecek gezi için ikişer kişilik bilet hediye edilecek.  Ayrıca yarışmada illerinde ilk üçe giren bütün öğrencilere Nazım Hikmet kitap seti hediye edilecek.
Yarışma sonunda basına değerlendirmede bulunan sendika temsilcisi Mustafa Aşina ise, "Son dönemde Atamıza iftira, karalama yalan bilgilerle maksatlı saldırılıyor. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurtarıcısı kurucu değeri. Bunun tartışılması bile gereksiz. Tarihte hiçbir millet yoktur ki ülkeyi ve milleti yok olmaktan kurtaran dağılmak üzere olan toplumu milli birlik çerçevesinde toplayan, çok kısa bir sürede üreten, gelişen, büyüyen modern bir ülke yaratan liderine iftira atsın; bu denli pespaye sözlerle saldırsın. Maalesef, söylendiği gibi, bu ülkenin bir tek haini karaborsaya düşmüyor.  Ancak tarih bilgi ve bilincinden yoksun bu meczup tayfasının ne yapmak istediğini anlamak için yüz yıl öncesine dönmek gerek. Ülkede işgale bir başkaldırı, direniş, milli uyanış varken, Anadolu coğrafyasında tek tek çoban ateşleri yanarken birileri Heyet-i Nasıha’lar aracılığıyla teslim olmayı nasihat ediyordu. Gazetelerde Ali Kemal gibi İngiliz uşakları Mustafa Kemal’in etrafında toplanan Milli Mücadele neferlerine 'Teşkilat-ı Milliye sergerdeleri, bu mahlûklar kadar başları ezilmek ister yılanlar tasavvur edilemez. Düşmanlar onlardan bin kerre iyidir'  diyecek kadar soysuzlaşabiliyordu.  Milli Mücadeleye inanmayan ülkeyi İngiliz’e teslim etmeyi arzulayan işbirlikçilerden daha fazla söz etmenin anlamı yok. Çoban ateşlerini yangına çeviren milletinin önüne düşüp; genci yaşlısı, kızı kızanı,  erkeği kadınıyla topyekûn kurtuluşa inanan bir Mustafa Kemal ve ona inanlar var.  Bugün geldiğimiz nokta; bu kurtuluşu,  bağımsız, egemen bir ülke kurulmasını hazmedemeyen emperyalist canavarlar, onların işbirlikçileriyle, gerçek vatansever Türk milletinin yeniden kapışmasıdır. Yüz yıl önce olduğu gibi içimizden bozguncu densizler çıkacaktır. Ama bu ülkede Mustafa Kemaller tükenmez. Atatürk Türkiye’si var olmuştur; bizler ve Atatürk Cumhuriyeti’ne inanan gençlerle daima yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Editör: TE Bilişim