Çınarcık Kaymakamı ve Bahçeşehir Koleji velisi olan Sayın Levent Elmacıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Mehmet Şahin,  Bahçeşehir Koleji Kurucuları Mesut Acar ve Abdullah Karaca'nın da hazır bulunduğu 2011-2012 Mezuniyet Töreni duygu dolu anlara sahne oldu. Bahçeşehir İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencileri, keplerini ve cüppelerini giyerek  kurucuları, okul müdürü ve öğretmenleri eşliğinde meşaleler arasında tören alanına geldiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bahçeşehir Koleji Kurucusu Mesut Acar, konuklara Bahçeşehir Yalova Koleji'nin Türkiye ve dünya çapında elde etmiş olduğu akademik, sportif ve sanatsal alandaki başarılarından söz ederek geçen yıl Yalova' da en yakın takip eden SBS sınavında 2.sıradaki okula 30 puan farkla 1.olan Bahçeşehir Koleji'nin bu yıl da aynı başarıyı göstereceğine güveninin tam olduğunu dile getirdi.

Okul idareci ve öğretmen kadrosuna, okulu tercih etmiş olan velilerine ve öğrencilerine bu başarıları elde ettikleri için teşekkürlerini iletti. Bu başarılarının her yıl katlanarak artmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye de ikibini aşkın özel okullar içinde Yalova bahçeşehir kolejinin 2010 SBS sınavında Türkiye
32.' Si 2011 SBS sınavında Türkiye 53.sü olmasının tesadüfi olmadığını bunun altında özverili bir çalışma yattığını ifade etti. Bahçeşehir Koleji velisi Oya ve Cevdet Akbulut bu kurumda 9 yıl geçirmenin vermiş olduğu huzur, güven ve çocuklarına eğitim ve öğretimdeki katmış olduğu onca başarılar için teşekkürlerini ifade ettiler. Bahçeşehir Koleji  tarafından hazırlanan plaket ve  öğrencilerin doğduğu günün Hürriyet Gazetesini,  öğrenciler öğretmenlerinden aldılar.

Okul yaş kütüğüne 9 Haziran 2012 tarihinde yapılan SBS sınavında 100 soruyu da doğru olarak yanıtlayan Onur Mehmetoğlu, ve 6.sınıfta 500 tam puan yapan Melis Vuslat TUNÇ tüm öğrenciler adına plaketi çaktılar. Okul birincisi Onur Mehmetoğlu, pianonun başına geçerek, tüm konuklara keyifli piano resitali sunarak hem sanatta hem de akademik olarak elde ettiği başarının haklı gururunu yaşadı. Bayrak Flamayı 7.sınıflardan Hasan Arda Arabacıoğlu ve Ayşe Asya Arslantürk'e Türkay Nazlı ve Gizem Selenga Zinkal teslim etti. Okul Müdüresi Dilek Babaeker' in yapmış olduğu duygu dolu veda konuşması ile tüm öğrenciler ve tüm konuklar duygu seli yaşadı. Öğrencilerini başarıyla mezun eden öğretmenlerin yaşadıkları gurur, onlardan ayrılmanın vermiş olduğu hüzünle karışınca, ortama duygu dolu anlar hâkim oldu. Öğrencilerin kep atmasıyla heyecanın yükseldiği gece, atılan havai fişekler ve konfetilerle bir anda renkli dakikalara sahne oldu. Mezuniyet pastasını heyecan içinde kesen öğrenciler, ailelerine hoş bir dans gösterisi sundular.  Bahçeşehirli olmanın verdiği gururu ömür boyu taşıyacaklarını belirttiler.

Program sonunda, Bahçeşehir İlköğretim Okulu mezun olan öğrenciler için hazırlanan dilek fenerleri göğe yükseldi. Bahçeşehirli mezunlar, gelecekle ilgili dileklerini, dilek fenerleriyle göğe yükseltmeleriyle, gökyüzü fener alayına döndü.
Editör: TE Bilişim